Eindelijk een Yankee

De Yankee Candle, tot een paar maanden geleden had ik er nog nooit van gehoord. Inmiddels ben ik fan. Net na Olivia’s geboorte kreeg ik een setje waxmelts van een vriendin. Ik vond het idee ontzettend leuk, maar de geuren die ik kreeg waren niet allemaal mijn smaak. Te bloemig, hoewel ik een frisse, licht bloemige geur tegenwoordig wel kan waarderen.

Dol op geur in huis

Ik ben echt gek op geur in huis en kocht al jaren allerlei soorten geurkaarsen. Meestal vanille en kaneel, want warme geuren zijn mijn favoriet. En Joost? Die is er inmiddels aan gewend, gelukkig. Een tijdje terug kreeg ik een lekker setje melts van Scentchips en sindsdien ben ik van melts van B-merken afgestapt. Die van de Action bijvoorbeeld: ze ruiken heerlijk in de verpakking, maar de geur neigt naar billendoekjes in mijn waxbrander. Tja, en als je Scentchips probeert, kunnen de waxtarts van Yankee Candle niet achter blijven. Ik was dus direct enthousiast toen ik van de Yankee Candle Store een bestelling mocht plaatsen.

Ik koos voor een hele berg tarts en een kleine kaars. Tarts hebben mijn voorkeur omdat je dan gemakkelijk kunt afwisselen in geuren, net hoe je stemming is. Daarnaast kun je met tarts verschillende geuren mengen, hoewel ik dit met Yankee niet snel zou doen. In tegenstelling tot Scentchips heeft Yankee al samengestelde geuren, dus lijkt mengen mij al snel too much worden.

Mijnlevenalsmama | Yankee tarts

Ik koos (natuurlijk) vooral warme geuren: Red Apple Wreath, Vanilla Cupcake (zoet, maar niet té – aldus Joost), Strawberry Buttercream (zoet!), Vanilla Chai, Warm Spice en Salted Caramel. Op het moment van schrijven zit die laatste in de brander en dat is echt een van mijn favorieten. Samen met Red Apple Wreath (zoiets als verse appeltaart). Naast deze warme geuren koos ik voor Mango Peach Salsa, Fruit Fusion, Black Coconut, Sun & Sand (citrus met lavendel) en Paradise Spice voor de kleine kaars. Paradise Spice is een soort mix van warm en fris (banaan, vanille en kruiden). Tot slot kreeg ik Orchard Pear kado bij mijn bestelling. Wederom een warme geur, heerlijk!

Groot assortiment en live te ruiken

De Yankee Candle Store is een onderdeel van My Store en behalve dat zij via hun webshop (bijna) alle geuren en producten verkopen, kun je in hun winkel in Den Haag ook het hele assortiment ruiken. Dat laatste ga ik zeker eens doen als ik in de buurt ben, want mijn 12 gekozen geuren zijn nog maar een schijntje van het hele assortiment. De namen die Yankee Candle gebruikt vind ik superleuk, maar omschrijven niet altijd om welke geur het precies gaat. Gelukkig staat dit wel op de website van Yankee Candle Store omschreven.

Mijnlevenalsmama | Yankee Candle

Het leuke van Yankee Candle is dat zij limited editions hebben en zich qua geuren richten op het seizoen. Zo lijken de zomergeuren Margarita Time en Citrus Tango mij onwijs lekker. De zomergeuren zijn vanaf eind maart te bestellen.

Voor de hele collectie van Yankee Candle geldt dat er alleen natuurlijke olieen in zitten. Veel geurkaarsen bevatten chemicalien en hoewel ik gek ben op een lekker geurtje in huis, vermijd ik ‘troep’ zo veel mogelijk. Zo’n waxtart kun je trouwens in drieën of vieren breken en één stukje is voldoende voor 8 uur brandplezier.Ik plaatste mijn bestelling vrijdagavond en had het pakketje dinsdag al in huis. Vanaf € 30 worden geen verzendkosten in rekening gebracht, en geloof mij: aan € 30 euro zit je zo, want Yankee Candles zijn helaas niet goedkoop. Maar, je krijgt er wel een heerlijk geurend huis voor terug, zonder chemische stoffen.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yankee Candle Store.
Advertentie