Kaarsjes en lekkere geuren

Vorig jaar winter stak ik rond half 4 de kaarsjes al aan. Olivia was nog geen drie maanden oud en lag regelmatig op mijn buik, naast me op de bank of in de box en ik genoot van een kop thee, de televisie, kaarsjes en dochterlief uiteraard. Kaarsjes en een baby gaan heel goed samen. Kaarsjes en een dreumes een stuk minder ontdekte ik deze winter.

Jaloersmakende foto’s

Ik had me stellig voorgenomen nooit iets in huis weg te halen omdat Olivia er steeds aan zat. Nooit. Mijnlevenalsmama | KaarsjesTot een maand of twee geleden, want op onze salontafel stonden twee waxinelichtjeshouders en onderzetters en die onderzetters zijn van metaal en geven nare butsen in de tafel. Een beetje jammer. De houdertjes en onderzetters zette ik overdag dus op de eettafel, weg voornemen.

Jaloersmakende foto’s zag ik op Instagram voorbij komen. Andere mama’s die wel gewoon van alles in de vensterbank en op de salontafel hebben staan. Ogenschijnlijk zonder dreumes of peuter die ermee aan de haal gaat. Dat wilde ik ook (weer)! De lege salontafel begon me tegen te staan en ik ging op zoek naar een leuk dienblad voor erop, want als de onderzetters en kaarshouders niet los op tafel zouden staan, zou Olivia er misschien van af blijven, was mijn idee. En inderdaad: totaal niet meer interessant! Mama heeft haar gezelligheid op tafel weer terug.

Daar hoort een geurtje bij

Ik besloot twee weken geleden dat het aansteken van de kaarsjes rond een uur of 5 ook wel kon. Ik ben dan vaak wat aan het rommelen met het eten in de keuken en Olivia speelt op de grond. De kaarsjes gunt ze geen blik waardig, zo fijn! Natuurlijk moet ik een oogje in het zeil houden, want hoewel ze op de salontafel ‘afgeschermd’ staan op een plateau, staan de waxinelichtjes op het tv-meubel dichtbij het randje en op perfecte hoogte voor de handjes van dochterlief. Maar dat gaat tot nu toe allemaal goed. Gelukkig.

Ik ben vooral dol op geurkaarsjes. Niet zozeer de kaarsen in een pot, want mijn ervaring is dat de vlam op een gegeven moment gaat wakkeren omdat het lontje te lang wordt, of dat de pot minder mooi wordt (zwarte randen) en de kaars nooit helemaal mooi opgebrand kan worden. Wie weet koop ik wel de verkeerde geurkaarsen, maar geurende waxinelichtjes zijn voldoende voor mij. Tot ik waxmelts ontdekte. Wat een uitvinding! Overal in huis kaarsjes en (bijna) elke dag een ander geurtje in huis. Dat ook nog eens heerlijk blijft hangen.

Nieuw setje van Scentchips

In het tuincentrum bij ons om de hoek hebben ze sinds kort een hele tafel met waxmelts van Scentchips staan. Je kunt je eigen doosje vullen met geuren die je zelf kunt uitkiezen en eerlijk gezegd: ik word hebberig van die lekkere geuren! Nog leuker was het toen ik een pakketje van Scentchips ontving met ruim 20 waxmelts en een nieuwe brander. De brander is lila, een kleur die ik zelf nooit zou pakken. Ik zou spelen voor ‘safe’ en gaan voor een aardetint of wit, zoals alle meubels bij ons in huis. Maar het toeval wil dat we een heel kleurig doek boven de eettafel hebben hangen, waar onder andere lila in zit. De brander staat dus stiekem superleuk op de eettafel!

Mijnlevenalsmama | Kaarsjes en geuren

Mijnlevenalsmama | Waxmelts

Ik ontving de geuren: Vanilla, Honeysuckle, Strawberry, Blossom, Coffee, Mango-Papaya, Passionfruit en Baby Powder, samen met een boekje met verschillende scentrecipes. Dat vind ik het leuke aan Scentchips: de melts zelf zijn vrij klein en het is de bedoeling dat je 3 melts per keer gebruikt. Je kunt dus kiezen voor 3 melts van dezelfde geur, of je eigen geur maken.

Experimenteren met geuren

Hoewel het boekje hele lekkere recepten bevat, vind ik het soms ‘eng’ om geuren bij elkaar te gooien. Want kun je alle soorten bloemen wel met kaneel mengen? En komkommer, is dat lekker met Jasmijn en Baby Powder? Om gigantische misstappen te voorkomen zou een tabel met in welke soort ‘categorie’ een geur valt en of dat wel of niet met een andere categorie te mixen is, wat mij betreft erg welkom zijn. Aan de andere kant: Scentchips benadrukt de unieke eigen geuren die je kunt maken, moedigt je aan om te durven experimenteren.

Zaterdagmiddag koos ik voor Vanilla, Honeysuckle en Strawberry. De Honeysuckle (kamperfoelie, de naam honing erin is dus misleidend) was scherp, waardoor de zoete vanille en aardbei een beetje in het niet viel. Desalniettemin heeft de geur hier de hele middag en avond aangestaan en verveelde hij niet. Zondag kozen manlief en ik voor Coffee, Mango-Papaya en Blossom. Dit lijkt misschien een vreemde combinatie, maar in mijn handen rook het heerlijk en ook in de brander kwamen alle geuren goed tot zijn recht. De zware koffiegeur heft de scherpe bloesemgeur op en het fruit maakt het tot een warme blend. Ik ga deze combinatie zeker nog vaker branden! Experimenteren loont.

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk en niet te duur kerstkadootje voor een vriendin of misschien wel je moeder, dan raad ik je een bezoekje aan het tuincentrum aan. Goede kans dat ze daar Scentchips verkopen en jij een leuke geurenmix, om kado te geven, kunt samenstellen.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Scentchips.
Advertentie