Tag: Let’s get personal

Tag-time again! Ik kreeg deze tag een tijdje geleden van Joyce. Het is tag die gaat over het moment van schrijven, over allerlei persoonlijke dingetje, zoals of ik vrolijk ben op dit moment of wat mijn plannen voor morgen zijn. Leuk dus! Lees je mee?

 • Wat hoor je op dit moment van schijven?

Het gezoem van mijn computer en de koelkast, verder helemaal niets. Een halfuur geleden zat ik eraan te denken de radio weer aan te zetten, maar dat betekende dat ik op moest staan en ik zit heerlijk met mijn laptop op de bank. Olivia slaapt, ik heb een glas water binnen handbereik en ook zonder radio kan ik prima bloggen. Het is dus stil in huis.

 • Heb je ergens trek in op dit moment?

Nee, eerlijk gezegd niet. En dat verbaasd me terwijl ik het typ, want ik vaak zin in van alles en eet het liefst de hele dag door. Ik denk dat ik strakjes als Olivia wakker is een smoothie voor ons maak. We hebben nog een stuk of 4 groene paprika’s liggen die op moeten, dus het zal een smoothie met banaan, peer en paprika worden. Misschien met een wortel erbij, het wordt vast lekker.

 • Zou je liever 10 kinderen hebben of geen kinderen?

Absoluut 10. Ik heb altijd al gezegd dat ik graag kinderen wilde. Mijn ideaalbeeld is 3 kindjes en Joost is het daar geloof ik wel mee eens. Maar ja, dan moet het ons wel gegeven zijn en dat heb je niet voor het uitkiezen helaas.

 • Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteedt?

Nee, eerder te weinig. Er zijn dagen dat ik na het douchen de badkamer uitstap en nog net een borstel door mijn haar gehaald heb. Over het algemeen draag ik elke dag BB-crème, omdat ik (nog steeds) wat jeugdpuistjes heb, maar ik draag vaker geen mascara dan wel. Het moederschap heeft hier trouwens geen rol in gespeeld, ik draag al zolang ik me herinner liever niets in het weekend of op vrije dagen. Joost begrijpt er niets van, maar zoals volgens mij elke vrouw, voel ik mij zonder mascara best naakt, maar niet zo erg dat ik niet de deur uit durf. In de zomer vind ik trouwens dat ik mascara een stuk minder ‘nodig heb’ dan in de winter. Een bruin kleurtje doet wonderen.

 • Wat doe je altijd als je nerveus bent?

Niets bijzonders volgens mij. Nagelbijten doe ik uit automatische, niet in het bijzonder als ik nerveus ben. Wel word ik misselijk als ik erg gespannen ben en ga ik nog vaker naar het toilet dan normaal.

 • Heb je op dit moment een reden om te lachen?

Ja zeker, Olivia ligt te slapen met haar slaapzak open en haar beentjes ernaast. Dat zie ik via de babyfoon en tovert een glimlach op mijn gezicht. Sowieso tovert zij een glimlach op mijn gezicht, hoe beroerd ik me soms ook kan voelen.

 • Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind”-knop zou hebben?

Ik heb nergens spijt van en geloof dat alles gebeurt voor een reden. Als ik mijn leven vergelijk met sommige mensen om me heen is het een makkie. Er gebeuren te veel oneerlijke dingen en mensen krijgen het soms zwaar te verduren. Uiteindelijk zal hier ook een reden voor zijn, maar die reden is soms moeilijk te achterhalen vind ik.

 • Denk je meer aan het verleden, het heden of aan de toekomst?

De toekomst, zeker weten. Terugkijken heeft geen zin, dingen gebeuren nu eenmaal en gebeurd is gebeurd, zo simpel is het.

 • Wat heb je voor het laatst gedronken?

Ongeveer een uur geleden heb ik een kopje koffie gedronken, momenteel staat er een glas spa rood naast me. Dat ga ik even achterover slaan trouwens, want ik heb nog veel te weinig gedronken vandaag en we zijn alweer halverwege de middag. Niet slim, te weinig vocht tot me nemen. Buiten dat ik dan ’s avonds altijd een drinkaanval krijg (serieus, dan at ik zo 3 glazen water en is mijn dorst nog niet gelest), krijg ik ook snel hoofdpijn als ik te weinig drink.

 • Zien mensen jou als optimist of pessimist?

Een beetje van beiden denk ik. Ik kan negatieve dingen gemakkelijk groter maken dan ze zijn, maar ik kan ook goed geluk en blijdschap halen uit kleine dingen of dat gevoel overbrengen op anderen. Ik denk trouwens dat ik beter anderen de zonnige kant van sommige stomme dingen in kan later zien, dan mezelf. Anderen zien mij dus sneller als optimist, maar richting mezelf ben ik vaker een pessimist. Helaas.

 • Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?

Ik ben gek op Bugles met kaas (de smaak Alpenkruiden). Een grote hap troep, want die kaas is zo kunstmatig als kaas maar zijn kan, maar ik blijf ze eens in de zoveel tijd eten. Overigens heb ik aan 1 tube kaas op 1 zak niet voldoende, dat moeten 2 tubes zijn.

 • Wat doe je morgen?

Niets bijzonders. Olivia en ik zijn vrij en we hebben geen grote plannen. Wel moet ik sowieso stofzuigen en vloer beneden dweilen en gaan we hoogstwaarschijnlijk een flink stuk wandelen. Even bij de eendjes kijken twee straten verderop bijvoorbeeld en vers brood halen bij de bakker.

 • Wat is je stemming op dit moment?

Goed, maar het kan beter. Ik ben moe en heb last van mijn rug. De tijd van de maand volgens mij. Daarnaast is het regenachtig vandaag, dus dat draagt niet bij aan mijn stemming.

Deze tag zwerft inmiddels al een tijdje in bloggersland en ik heb hem al bij meerdere mensen gelezen, dus ik draag hem aan niemand over. Grote kans dat degene hem al gevuld heeft. Maar, schroom niet om hem toch over te nemen als je de vragen leuk vindt!

Advertentie