Natuurlijke verzorgingsproducten

Dochterlief heeft een gevoelige huid. Niet alleen bij het minste of geringste rode billetjes, maar ook snel droge benen of kleine pukkeltjes. Dat heeft ze van haar vader geërfd helaas, die gevoelige huid. Die pukkeltjes heeft ze vast van mij, want na al die jaren heb ik ze nog steeds. Helaas.

Gele flessen en andere troep

Ja, ook ik ben gezwicht voor het hele assortiment Zwitsal toen ik nog zwanger was. Die geur, heerlijk! Inmiddels gebruiken we alleen de haarlotion nog, de shampoo, wasemulsie en andere dingen zijn binnen 3 maanden na de geboorte van dochterlief door ons zelf opgemaakt of weggegooid. Haar huidje kan er niet tegen. Droge beentjes werden nog droger en haar haar leek elke dag vetter te worden van de shampoo.

Na Zwitsal zijn we overgestapt op Neutral, maar dat is minder neutraal dan je denkt als je naar de ingrediëntenlijst kijkt. Kruidvat Pure & Natural Baby werkt tot nu toe het beste. Van Weleda heb ik alleen de billencreme geprobeerd. Dit is echt heerlijk, maar kokosolie werkt ook. Kokosolie? Ja, kokosolie. Gewoon, harde pure kokosolie die je ook op brood kunt smeren of in baksels kunt verwerken. Wellicht ten overvloede: we hebben twee potten in huis. Een op Olivia’s kamer en een in het keukenkastje. Wel zo fris.

Mijnlevenalsmama | Natuurlijke verzorging

Alleen natuurlijke ingrediënten

De afgelopen twee weken hebben Olivia en wij wasgel en crème van NAIF getest. Na tiendaagse behandeling van dochterliefs huid met antibioticacrème tegen de krentenbaard, kon haar huidje wel een oppepper gebruiken. Het pakketje om te reviewen kwam dus precies op het juiste moment.

De ingredientenlijst  van NAIF is geweldig. Alleen maar natuurlijke producten, ik houd er van!  Geen parabenen, geen SLS en geen synthetische toevoegingen. Wat wel? Een heerlijke geur, goed smeerbare vette crème en een wasgel die je huid lekker zacht maakt.

Een en al lof

Hoewel ik fan blijf van een theelepel kokosolie in Olivia’s badje en wat kokosolie op haar droge plekjes ’s avonds, biedt NAIF een aangename afwisseling. De wasgel zal nog wel een tijdje meegaan, want Olivia gaat niet elke dag in bad en er gaat al helemaal niet in elk badje wasspul. Gewoon water reinigt ook. Ik kreeg trouwens ook een proeftube shampoo meegeleverd. Die ruikt net zo lekker als de rest en schuimt goed, maar hebben we pas één keer gebruikt. Hoe vies het ook lijkt: Olivia’s haar wassen we amper. Ja, we maken het nat met water, op die manier krijg je etensresten er ook prima uit namelijk. Alleen als het echt stinkt of vettig oogt, gaat er een beetje shampoo in.

De vette crème daarentegen, ik kan maar 1 nadeel bedenken: de tube is te klein. Het is een fijne crème die gemakkelijk smeert. Dat vond ik bij de tube crème van Zwitsal nogal een nadeel: zo dik dat je het niet lekker uitgesmeerd kreeg. De crème ruikt lekker fris. Zelfs toen ik van de week een keer ’s nachts Olivia’s kamertje in liep omdat ze huilend wakker werd, rook ik de geur nog. Lekker! Dochterliefs huid voelt, als we haar ’s avonds na het wassen of badderen insmeren, ’s ochtends nog steeds lekker zacht. Kleine kanttekening: ik wissel een beetje af tussen NAIF en kokosolie en echt waar: als je kindje een droge huid heeft, werkt een theelepeltje pure kokosolie in bad als een tierelier. Daar kan naar mijn idee geen ander product tegenop.

Zoals je kunt opmaken uit bovenstaand stukje: ik ben fan. Natuurlijke producten die doen wat ze beloven. Helaas betaal je voor dergelijke merken ook iets meer. De wasgel kost bijvoorbeeld € 9,95 en de (jammer genoeg kleinere tube) crème € 14,95, maar daar krijg je dan wel een baby met fluweelzachte, lekker ruikende en gifvrije huid voor terug. En dat is onbetaalbaar.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met  NAIF.
Advertentie