Lief Dagboek #11

Weer een week voorbij, de tijd vliegt! Olivia en ik begonnen de week weer met een flinke wandeling. Met zonnebril uiteraard, want het zonnetje scheen gelukkig weer volop.
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #11Ik schreef vorige week al dat dochterlief opeens zoveel meer eet dan voorheen, dat is nog steeds het geval. Het is trouwens niet absurd veel, ze at minder dan een gemiddelde dreumes geloof ik. En nu dus ‘normaal’: een gebakken aardappel, gekookte winterwortel, drie balletjes falafel en wat snijboontjes.

Dinsdag maakte ik aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook. Toen ik na twintig minuten de aardappels wilde omgooien, ontdekte ik dat de ovenschaal gebroken was. Zo maar, in de oven! Waarschijnlijk omdat ik de aardappels eerder die dag al voorbereid had en de schaal dus vanuit de koude koelkast in de hete oven zette. Dom. Uiteindelijk heb ik deze aardappels weggegooid en nieuwe gesneden en gekruid. De oven 20 graden hoger en het eten was alsnog op tijd klaar gelukkig.

Rechtsonder een foto van ’s ochtends vroeg. Ons kleine moppie ‘wekken’: met zo’n glimlach ben je je vermoeidheid in één keer vergeten.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #11Dinsdagmiddag kwam mijn zusje langs en zijn we naar het grote klimrek in de buurt gewandeld. Even lekker schommelen met Olivia en vervolgens dikke pret op de (hoge) glijbaan. Onwijs leuk!

Woensdag was weer een werkdag voor mij. Ik ben op mijn werk bezig met zoveel leuke dingen, heb op dinsdagavond al helemaal zin om woensdag weer aan de slag te gaan. Ik maakte een simpele salade van komkommer, tomaat, wortel, paprika en pompoenpitten met wat walnootolie en bakte een omelet om mee te nemen. In mijn pauze loop ik altijd even door het winkelcentrum. Langs de Action bijvoorbeeld. Dit keer kocht ik bij de Zeeman een eerste ondergoedsetje voor dochterlief. Zo schattig! Een een klapstoeltje om van de zomer met ons voor op de veranda te zitten.

Donderdagavond ruimde ik mijn nagellakvoorraad op. Ik heb een paar halflege en ingedroogde flesjes weggegooid, dus weer plaats voor iets nieuws. Dit alles, en een nieuwe kleur op mijn nagels, onder het genot van een wijntje en ‘Help, mijn man is klusser’. Joost en ik zijn echt fan van dat programma. Net als Divorce afgelopen zondag, leuk dat dat allemaal weer begonnen is.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #11

Vrijdagavond aten we andijviestamppot. Lekker boeiend dat het alweer warmer is buiten, stamppot smaakt altijd. Vroeger was ik echt fan van andijviestamppot en kwam boerenkool op de tweede plaats. Tegenwoordig is dit andersom, bij de andijvie mis ik toch stiekem de uitgebakken spekjes denk ik.

Begin deze week bestelde ik nieuwe shirtjes bij H&M voor Olivia in maat 92, voor komende zomer. En nog een paar rompers en nieuwe zonnebril voor mezelf. Afgelopen vrijdag werd het pakje al bezorgd, heel fijn. Ook Olivia was nieuwsgierig wat ik besteld had. Het is goedgekeurd, zelfs het lichtroze zonnehoedje met een roesje. Ook door manlief.

We hadden echt een heerlijk weekend, ondanks dat Joost zaterdag nog een laatste hand aan zijn paper moest leggen. ’s Ochtends kwam zijn moeder op de koffie en bleef lunchen. Eind van de middag kwamen mijn ouders langs. Olivia werd door beiden verwend en kreeg onder andere bovenstaand zomers shirtje van mijn ouders. Tussendoor hebben we lekker een stuk gefietst met z’n drietjes.

Zondag was zoals zondagen horen te zijn: lang in bed blijven hangen. Een rondje met de loopfiets en naar de speeltuin en een grote schoonmaakronde. Oké dat laatste hoort niet per definitie bij de perfecte zondag, maar het was wel onwijs nodig en het is fijn om weer door schone ramen naar buiten te kunnen kijken. Komende week wil ik de bovenverdieping weer even grondig soppen en leg ik de allerlaatste hand aan mijn nieuwe site. Een fijne week gewenst allemaal!

Ps. Je kunt nog t/m vrijdag 21 maart meedoen met de winactie voor een setje polaroidafdrukken van je 8 favoriete foto’s. Kijk hier wat je precies moet doen.

Advertentie