Lief Dagboek #10

Alweer zo’n zonnige week, heerlijk! Olivia en ik begonnen dinsdag met een wandelrondje, waarbij dochterlief mijn zonnebril even ‘leende’. Op die foto (in het midden) lijkt ze onwijs veel op mij toen ik baby was trouwens. Over het algemeen heeft ze nog steeds meer de looks van haar vader, hoewel sommige blikken van haar absoluut afkomstig zijn van mij.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #10Dinsdagmiddag fietsten we ook nog heen en weer naar de Blokker om een zachte kamerbezem te halen. Ik zag een tijdje terug dat onze overbuurvrouw dit heeft. Ontzettend handig om, vooral nu er zoveel zon naar binnen schijnt, dagelijks de bezem over de vloer te halen. Er liggen toch altijd meer kruimels dan je denkt en elke dag stofzuigen vind ik niet nodig. Ik bakte een bananenbrood volgens het recept dat Kelly op haar blog zette dinsdag, maar dan met (veel) kokosrasp erdoor. Ontzettend simpel en lekker! Olivia at 3 plakjes als tussendoortje en ik at er een flinke lepel Griekse yoghurt bij. Ook ontving ik een leuk pakketje van de Yankee Candle Store, waar ik zondag al over schreef.

De lift in het bedrijfspand waar mijn werk gevestigd zit is gepimpt een tijdje geleden. Je waant je in een herfstig bos met spiegels, ik word er altijd onwijs vrolijk van, hoewel ze van mij ook wel voor een bos in lentesfeer hadden mogen kiezen.

Woensdagavond bedacht Olivia dat ze het gezellig vond om heel de avond bij ons door te brengen. Joost en ik zijn tot tien uur bezig geweest met haar in slaap krijgen, niets hielp. Uiteindelijk heeft ze een kwartiertje bij ons op de bank gezeten en is ze daarna aan de borst in slaap gevallen.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #10Kleurplaten blijken veel leuker dan een kleurboek, je kunt er veel meer mee doen ook. Scheuren bijvoorbeeld. Weer een pakje! Dit keer voor Olivia: heerlijke crème en wasgel van NAÏF. Ik ben het momenteel op Olivia’s huidje aan het uitproberen, dus jullie kunnen er volgende week een review over verwachten. Eerste indruk? Geweldig!

Donderdagavond deed Joost alvast de weekboodschappen. Een volle fruitmand, ik word er echt blij van! Olivia eet sinds woensdag trouwens opeens de dubbele hoeveelheid van wat ze normaal eet. Vast een groeispurt, ons hoor je niet klagen.
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #10Vrijdagochtend kwam mijn schoonmoeder op de koffie. Olivia kreeg voor haar eerste verjaardag dit fietsje van haar, dus we hebben van het mooie weer gebruik gemaakt en buiten gespeeld. Zowel oma als Olivia genoten zichtbaar! ’s Avonds maakte ik een uitprobeersel als avondeten voor ons kleine moppie, want wij aten pizza en daar moet ze over het algemeen niets van hebben. Ik deed wat diepvriesspinazie en diepvriespompoen samen met een aardappel, ei, handje havermout en wat chili- en paprikakruiden in de keukenmachine en bakte ‘hamburgers’ van het mengsel. Onwijs lekker! Zelfs Joost smikkelde stiekem met Olivia mee.

Zaterdagochtend kwamen Roos en Ayden gezellig op de koffie. Het was ongeveer een jaar geleden dat we elkaar gezien hebben, maar dat voelde helemaal niet zo, want dankzij de nieuwe communicatiemiddelen spreken we elkaar bijna wekelijks. En de kindjes? Vorig jaar lagen ze zwijgzaam naast elkaar in de box (Olivia’s zelfs nog ‘vast’ in haar pavlikbandage) en nu speelden ze gezellig met (lees: naast) elkaar.

Daarna was het lunchtijd en omdat manlief niet thuis was en Olivia de gelukkige ontvanger van de laatste boterham was, maakte ik een smoothie die ik begin van de week ook al maakte. Wortel, banaan en peer (begin van de week met appel in plaats van peer), erg lekker en ontzettend vullend. Dochterlief at haar boterhammetje voor het eerst van een aardewerken bordje en dat ging perfect. Toen ze klaar was, zette ze haar bordje netjes op tafel. Trotse mama!

Zondag hebben we lekker gerommeld in en om huis. Althans: Joost heeft hard gestudeerd, we hebben een plan voor het veranderen van onze tuin gemaakt, ik heb aan mijn nieuwe blog lay-out gewerkt en we zijn met Olivia naar het speeltuintje geweest. Kortom: de perfecte zondag (op dat studeren na dan).

Advertentie