Geen zoekgeraakte spullen meer

Zoals Olivia’s speentje wel eens ‘kwijt’ is op het kinderdagverblijf, ben ik soms ook haar jasje aan het zoeken. Dat is pas twee keer voor gekomen, maar toch: haar jas is niet gelabeld. Een paar weken geleden haalde vriendin Suzanne dochterlief op bij het kinderdagverblijf en hingen er aan Olivia’s jashaakje 3 jassen. Tja. Gelukkig wist Suus precies welke jas van Olivia was, maar een naamlabel is toch handiger. Want weten alle juffen wel welke jas van Olivia is? Dat er bijvoorbeeld 3 jassen aan haar haakje hangen en ze  in een knaloranje jasje met bontkraag (niet mijn smaak) naar buiten moet? Niet tof.

Eigen naamlabels

Er zijn verschillende soorten naamlabels. Stickers, bijvoorbeeld voor op de drinkflesjes die mee moeten naar het kinderdagverblijf of de broodtrommels die straks mee gaan naar de basisschool (gelukkig duurt dat laatste hier nog een paar jaar) en strijklabels, voor in de kleding of bijvoorbeeld aan de binnenkant van schoenen of regenlaarsjes. Een ideale uitvinding, nooit meer iets kwijt! Althans: een label geeft geen garantie tegen het kwijtraken van de spullen van je kindje, maar het voorkomt in ieder geval dat een ander kind met jouw kinds jas naar huis gaat.

Van My Nametags ontving ik een onwijs leuk en handig pakketje met naamlabels: stickers en strijklabels met Olivia’s naam erop. Van elke soort 56 stuks, dus we kunnen wel een jaar of wat vooruit. Op de website van My Nametags kun je heel eenvoudig je eigen unieke setje ontwerpen: van achtergrond tot afbeelding en lettertype, je kunt alles zelf kiezen. Een setje van 56 stickers of strijklabels kost €16,95. Met die 56 naamlabels kun je best een tijd vooruit lijkt me, want wie gebruikt er nu 56 drinkflesjes of brooddozen? Geen zin om te strijken? Laat de strijklabels dan links liggen en kies voor voldoende stickers, want deze kunnen ook in kleding geplakt worden. Gewoon, op het wasvoorschriftlabeltje.

Mijnlevenalsmama | Nametags

Mijnlevenalsmama | My NametagsWasmachine- en vaatwasserproof

Natuurlijk heb ik de labels meteen even getest: op dochterliefs drinkfles die we gebruiken om haar van rijstmelk op het kinderdagverblijf te voorzien en op haar winterjasje. De fles (met naamsticker) is inmiddels al 3x in de vaatwasser geweest en de sticker zit nog steeds muurvast. Ook de kleuren zijn goed gebleven, iets waarvan ik dacht dat het snel zou vervagen.

Mijnlevenalsmama  | Jas met label

In de kraag van Olivia’s winterjasje heb ik een strijklabel gezet. Ondanks dat de kraag uit een soort ribstof bestaat, blijft het label goed zitten. Zelfs na een wasbeurt op 30 graden. Ik was, behalve beddengoed en handdoeken, nooit heter dan 30 graden, maar de labels kunnen hetere temperaturen verdragen. Mocht je nog op zoek zijn naar labels voor op de spullen van je kindje, dan is My Nametags echt een aanrader.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met My Nametags.