Fopspeentjes + winactie

Wel of geen speen aan je pasgeboren kindje geven, ik vond het een moeilijke keuze. Vooraf eigenlijk niet, sterker nog: naast het bekende ‘I love mama’ speentje van Bibi uit een niet nader te noemen babydoos, kocht ik, nog voor Olivia geboren was, een newborn-speentje van Difrax. Of eigenlijk: twee. Ik had van een vriendin begrepen dat haar kindje Difrax niet wilde, maar Bibi wel en hoorde andersom ook zulke verhalen. Mijn voorkeur lag bij Difrax (leuke vorm, nog leukere dessins), vandaar dat ik er meteen twee kocht.

Speen en borstvoeding

De speentjes bleven in het ziekenhuis in de reistas. Olivia lag vooral aan mijn borst, of eerlijk gezegd: hing aan mijn tepel (moeders die met borstvoeding begonnen zijn, weten precies was ik hiermee bedoel), dus een speentje was overbodig. Ook zeiden de verpleegkundigen meermaals dat dit nog niet nodig was en mijn melkproductie niet ten goede zou komen. Mijnlevenalsmama | FopspeentjeIk was voorbereid en wist dat dit gezegd zou worden, maar manlief en ik besloten (nog voor de geboorte) onze eigen route te varen. Als wij een speentje in haar mond wilden stoppen de eerste nacht, dan deden we dat. We deden het niet, het was niet nodig. Olivia had mijn tepels.

Toen dochterlief zes dagen oud was, nam haar zuigbehoefte toe (we gingen richting een eerste, vermoeiende, regeldag). Joost en ik gingen ’s middags mee slapen, maar juist die middag wilde Olivia niet slapen. Ze wilde alleen maar aan mijn borst ‘hangen’. De kraamhulp adviseerde een speentje en toen, toen sloeg bij mij de twijfel toe. Wilde ik wel dat mijn kindje zou wennen aan een speentje? Wat zou dit doen met mijn (erg goed lopende) borstvoeding? Was het niet zielig om haar te ‘foppen’ met een speen? We gaven de speen en sliepen als roosjes die middag. ’s Avonds kwam mijn twijfel weer op, ik voelde me schuldig, ‘slechte moeder’ kwam zelfs in me op. Om een speentje?! Ik besprak mijn twijfels met Joost en we besloten een ontmoedigingsbeleid te voeren: de speen werd niet standaard gegeven en als ze hem wel in haar mondje had bij het in slaap vallen, haalden we hem er in haar slaap meteen uit (om de zuigbehoefte niet te ‘foppen’).

“Waar is haar speen?”

Tja, en dan blijkt dochterlief gewoon een echt (Difrax)spenenkind. Prima, in bed of als ze erg moe is. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om te stoppen met duimen, dus ben ervan overtuigd. stoppen met de speen over een tijdje makkelijker gaat. We voeren nog steeds een ontmoedigingsbeleid, maar zonder speentje gaat Olivia niet slapen. En, maar dat is meer voor mijn eigen gemoedsrust, de speen gaat voor de zekerheid altijd mee in mijn tas. Mocht ze een huilbui krijgen.

Hoe vaak ik wel niet Olivia’s speen heb gezocht op het kinderdagverblijf? Ontelbare keren. Toegegeven, dochterlief heeft de gewoonte haar speen uit haar bedje te lanceren als ze het tijd vindt om eruit gehaald te worden en dat is op een slaapzaal met meerdere bedjes niet handig. Haar speen heeft ook vaak zat in het mondje van een ander kindje gehangen, of een ander speentje in Olivia’s mondje, ook meegemaakt.

Speen met naam

Een persoonlijke speen, met Olivia’s eigen naam erop, lost het probleem van Olivia die haar speentje uit bed lanceert of het speentje van een ander kindje in haar mond stopt, niet op, maar het zorgt er wel voor dat haar eigen speen niet te lang in het mondje van een ander blijft hangen. Of dat ik denk dat ik de rood/witte speen meegegeven heb die ochtend, een dergelijke speen van de leidster mee krijg en er thuis achter kom dat ik nu geen roze, maar twee rood/witte spenen heb, omdat ik de roze had meegegeven die ochtend.

Precies dat probleem met het verwisselen of kwijtraken van speentjes op het kinderdagverblijf, was voor de oprichtster van Mijnfopspeen (het Deense Navnesutten) aanleiding voor het verkopen van gepersonaliseerde spenen. Een fopspeen met de naam van je eigen kindje erop. Een unieke speen, die bovendien vrij is van BPA, PVC en Phythalate (ook geen fijne plastic hulpstof) en verkrijgbaar in veel kleuren en vormen.

Mijnlevenalsmama | Speen met naam

Winactie: een gepersonaliseerde speentjesset

Van Mijnfopspeen mocht ik een setje voor Olivia uitzoeken. Op aanraden van hen heb ik de ESSKA Happy gekozen, deze is vergelijkbaar met de Difraxspenen en inderdaad … Olivia is fan! En ik ook, ondanks dat we buiten het bed nog steeds een ‘ontmoedigingsbeleid’ voeren, staat een speentje met haar eigen naam zo schattig dat ze hem gisteren tijdens het spelen even in mocht houden van me.

Word jij ook zo vrolijk van een eigen speentje voor je (aanstaande) kindje? In samenwerking met Mijnfopspeen mag ik een kadobon voor een setje van 3 speentjes weggeven. De kadobon is een jaar geldig, dus ook als je zwanger bent, nog geen naam voor je kindje bedacht hebt of een net bevallen vriendin wilt verrassen, kun je meedoen.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Laat hieronder in een reactie weten dat je mee doet
  • Volg mijn blog via Bloglovin’ óf meldt je aan met je e-mailadres
  • En wat ik extra leuk vind, is als je mijn blog liked op Facebook!

De winactie loopt t/m zondag 29  december, heel veel succes!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Mijnfopspeen.
Advertentie