Tag: 10 dingen die je nog niet over mij wist

Deze tag zag ik een tijdje geleden voorbij komen bij Teddlicious. Ik heb erg gelachen om haar lijstje en besloot zelf ook tien (opvallende) dingen te bedenken om met jullie te delen. Dit bleek niet eens gemakkelijk: ik bleef steken op 6. Maar, het is gelukt: een lijst met 10 dingen die je nog niet over mij wist.

  • Ik slaap met oordopjes en een oogkapje (en nog val ik moeilijk in slaap en slaap heel licht, helaas).
  • Ik heb een lichte vorm van OCD denk ik: alles moet recht staan, of in een bepaalde schuine hoek, de vaatwasser moet op een bepaalde manier ingericht worden etc. Als dingen niet op mijn manier staan en ik dat zie, dan MOET ik het aanpassen. Soms probeer ik dat gevoel te onderdrukken en loop weg, maar uiteindelijk loop ik bijna direct weer terug om het te herstellen. Een voorbeeld: de opgestapelde plastic bakjes in de keukenkast: de dekseltjes moeten met de lipjes dezelfde kant op en de kleinere bakjes moet op de grotere bakjes, de shampoofles in de douche moet precies tussen de voegen staan en zo kan ik nog wel tien dingen noemen (dat is bijna een eigen blogje waard).
  • Geluid van de televisie of (auto)radio moet op een mooi getal staan: 8, 10, 12, 15, 18, 20, 22, 25 etc. Ik check ook wel eens met de afstandbediening of manlief het geluid wel op de goede stand heeft gezet. Toch ook weer een beetje OCD geloof ik.
  • Ik zeg soms gedag tegen dingen. Een kledingstuk dat zijn beste tijd gehad heeft en in de kledingcontainer gaat krijgt een mondeling bedankje bijvoorbeeld. Vroeger was het nog erger: mijn trouwde fiets stond dagelijks de hele dat op het station op mij te wachten en kreeg elke dag een soort luchtkusje in stilte als ik hem daar liet staan. Joost pest me hier nog mee.
  • Thee en koffie drink ik bijna koud. Of lauwwarm, net hoe je het wilt noemen, dan kun je het in 1x wegklokken, heerlijk!
  • Ik ga naar het toilet voor ik in bed stap, maar altijd, ALTIJD als ik bijna in slaap val, bedenk ik me dat ik nog een keer moet en stap dus weer uit bed.
  • Ik heb in mijn studententijd ruim een halfjaar, samen met een toenmalige beste vriendin, bijna fulltime donateurs voor de Cliniclowns op straat geworven. Ja inderdaad: we benaderden bijna alleen maar mannen en ontfutselden ze met valse beloften en een te grote glimlach een donateurschap, maar ik durf te wedden dat de Cliniclowns nog steeds een aantal van ‘onze’ donateurs hebben.
  • Als Joost en ik ieder een eigen bakje chips nemen, eet ik heel beschaafd en langzaam mijn bakje leeg, terwijl Joost hem al lang op heeft. Toen ik nog thuis woonde, was ik degene die snel at en was mijn broertje degene die toen nog een jaloersmakende laag in zijn bakje had zitten.
  • Ik fiets belachelijk hard. Wandel ook hard trouwens. Als manlief en ik samen gaan wandelen met Olivia, moet ik mijn pas altijd inhouden en klaag dan tegen Joost dat hij niet doorloopt. Zijn antwoord is steevast dat we geen haast hebben. Daar heeft ‘ie een punt.
  • Als ik thuiskom, laad ik direct mijn tas uit – de dingen die er niet standaard in zitten worden meteen weer opgeruimd, dat geldt ook voor de luiertas en onze koffers na een vakantie. Ook al is het drie uur ’s nachts: hij MOET uitgeruimd worden, ook de toilettas.
Advertentie