Lief Dagboek #3

Het was even wennen deze week: de eerste normale week sinds de feestdagen, omdat Joost aansluitend een week vrij had genomen. Deze week moesten we dus weer echt ‘aan de bak’ en ging Olivia ook weer gewoon twee dagen naar het kinderdagverblijf. Dat was even wennen trouwens, er vielen zelfs een paar tranen toen ik haar achterliet woensdag. Gelukkig was ze het afscheid snel vergeten en had fijne dagen.Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #3De eerste pagina van mijn deskplanner wilde ik al een tijdje versieren en er ‘blije dingen’ op schrijven. Deze week nam ik hier eindelijk de tijd voor. Er staan dingen op zoals Olivia’s lach, rode wijn, Olivia zien op groeien, met z’n drieën in bed liggen, pasta en uitslapen.

Ik stond veel in de keuken deze week. Onder andere voor een voorraad gehaktballetjes voor Olivia die we in de diepvries bewaren en een salade van rode bieten. Het was de eerste keer dat ik zo’n salade maakte, maar hij was echt heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.

Olivia ging aan de wandel met de kinderstoel. Niets nieuws, maar wel ontzettend leuk om zo nu en dan op film vast te leggen. Duplo … Ik kan uren naar haar kijken als ze ermee bezig is. Dat geconcentreerde gezichtje, de preciezie, de boosheid als ze twee blokjes niet op elkaar krijgt, geweldig. Ook kreeg ze een nieuw shirtje van haar (en mijn) grote vriendin Suzanne, die lichte kleur staat dochterlief echt ontzettend goed vind ik. Het kleurt goed bij haar blauwe ogen en bleke huidje.

Donderdag had ik een verlate nieuwjaarsborrel op mijn werk. Lekker en gezellig! Ik ben nog steeds ontzettend blij met mijn keuze om een andere baan te zoeken. En buiten dat ben ik ook onwijs blij dat ik deze baan gevonden heb, ik heb het er erg naar mijn zin.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #3Zelf op haar stoeltje klimmen en er weer af zonder te vallen, heel fijn want eerder moest ik haar helpen erop te klimmen en er vervolgens mij blijven staan. Olivia kan nu zelf gaan zitten lezen als ze wil.

Een week met veel keukentijd dus, dit is een huzarensalade die ik maakte voor de lunch van Joost en mij op woensdag en donderdag. Hij was superlekker, gezond, vult goed en staat deze week dus weer op het menu als lunchsalade. Sinds Olivia er is, was ik veel meer dan voorheen. Ik ben nog steeds elke dag blij dat we ook een droger hebben. Ondergoed, sokken, rompers, handdoeken gaan altijd in de droger.

Een nieuwe bezigheid: voor de deur (of het traphekje) gaan staan als wij erachter staan. Bij het traphekje gaat dochterlief inmiddels netjes opzij als wij het vragen, de glazen deur naar de hal vraagt nog wat oefening. “Tot die tijd blijf ik wel in de hal staan hoor lieverd.” Bij wijze van spreken natuurlijk, het vergt nu wat creativiteit in langzaam duwen en tegelijkertijd door een kleine opening haar schouder vasthouden, zodat Olivia niet achterover valt.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #3Zondag bakte ik basilicumbrood (boven) en bananenbrood (onder). Beiden erg lekker, hoewel het basilicumbrood een beetje droger was geworden dan de bedoeling was. Olivia heeft maandagochtend 3 sneetjes bananenbrood als ontbijt op, ze smulde! Zondagmiddag heb ik ook een paar dingen veranderd in onze keukenkastje, wat extra weckpotten gevuld met dingen die in zakjes zaten. Ik heb het niet zo op losse zakken, maar ja: meel en superfoods zitten toch in zakjes. Nu niet meer gelukkig. Ook labelde ik de potjes in ons kruidenrek. Elke keer de kurkuma opendraaien omdat je denkt dat het komijn is en dan ruiken dat je het foute potje opengedraaid hebt, is best irritant. Zo heb ik ook een keer komijn in mijn yoghurt gestrooid: geen aanrader.

Tot slot een lezende Olivia aan haar tafeltje, smelt! Hoewel ik het aan de ene kant jammer vind dat ze zo snel groeit, is het aan de andere kant ook zo leuk om haar steeds meer een mensje te zien worden. Een mensje met behalve veel praatjes en een grote glimlach ook driftbuien en als ze haar zin niet krijgt veel gehuil en dramatisch-achterover-vallen, maar ook dat is stiekem best leuk.

Advertentie