Recept: Bananenpannenkoekjes

Gezond eten vinden Joost en ik ontzettend belangrijk. En dan gezond in de vorm van natuurlijk eten. Geen geraffineerde suikers, zo veel mogelijk (als de portemonnee het toelaat) biologisch, zo min mogelijk E-nummers, geen pakjes en zakjes en zoveel mogelijk fruit en groenten. In de yoghurt, in smoothies of gewoon los. Een stukje wortel, komkommer of bleekselderij met (zelfgemaakte) hummus of guacamole? Mmm!

Minder brood

Wij drinken geen melk, het enige zuivelproduct dat wij eten is volle yoghurt. De rest is vervangen door plantaardige varianten, zoals rijstmelk of amandelmelk. En in plaats van bijvoorbeeld boter gebruiken we kokosolie. Melk is namelijk helemaal niet goed voor je.

Ook het 2x per dag eten van (te veel) boterhammen doen wij niet. Ik maak begin van de week verschillende salades (pastasalade, rijstsalade, een omeletwrap met sla) en deze gaan mee naar ons werk. Een heerlijke, vullende, verantwoorde lunch – zonder brood. Thuis heb ik meer vrijheid qua lunch: groentenomelet, eiermuffins, gebakken champignons en bananenpannenkoekjes bijvoorbeeld.

Bananenpannenkoekjes: supersimpel en gigantisch lekker!

Het basisrecept, dat je op veel plekken op internet kunt vinden, bestaat uit alleen bananen en eieren, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. En doe dat nog. Soms met stukjes appel erbij, soms met frambozen, kaneel, rauwe cacao, verschillende zaadjes, noem maar op. Maar goed, bananenpannenkoekjes dus: supersimpel en gigantisch lekker. Olivia eet ze al sinds ze 6 maanden is en smult elke keer weer.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 2 geprakte bananen (of uit de foodprocessor, dat vind ik persoonlijk nog lekkerder)
  • wat meel (ik gebruik boekweit- of speltmeel)
  • een scheut (rijst)melk
  • 2 eieren
  • (kokos)olie om in te bakken

Je gooit alles door elkaar en roert goed. Het wordt een dikkig pannenkoekenbeslag, met (afhankelijk van hoe goed je geprakt hebt) stukjes banaan. De pannenkoekjes worden gemaakt zoals gewone pannenkoeken, alleen dan kleiner. Ik maak er 3 per keer, gewoon in een normale koekenpan. Het beslag is dikkig, dus de rondjes beslag die je in de pan giet, lopen niet in elkaar over. Bakken aan beide kanten en smullen maar!

Advertentie