Lieve Olivia

Vandaag ben je jarig. Je allereerste verjaardag! Een jaar geleden gingen papa en ik rond dit tijdstip naar het ziekenhuis. We wisten dat je vandaag, een jaar geleden, geboren zou worden – dat we later met jou naar huis zouden gaan.

Eindelijk was het zover, na 9 lange maanden wachten. Fantaseren over hoe het zou zijn met jou erbij. Bij bijna alle dingen die je papa en ik deden tijdens mijn zwangerschap, zeiden we tegen elkaar: “Oh, zo leuk straks, als Olivia er is!”. En toen was je er, 11 oktober 2012, om 12:15 uur.

Het lijkt nog helemaal geen jaar geleden, dat je zo klein was en urenlang op onze borst lag. Dat we je continu wilden knuffelen, vasthouden, je wangetje strelen, kusjes geven. Dat we uren naar je konden kijken, de rest van de wereld niet meer telde en we overstroomden van liefde voor jou.

Al die dingen, dat is nog steeds zo. Je bent momenteel in een fase dat je wilt ontdekken en urenlang op onze borst liggen er allang niet meer bij is, maar je armpjes die je soms om onze nek slaat, zijn goud waard.

Mijnlevenalsmama | Een jaar geleden

Vandaag zijn we heel de dag met z’n drietjes en zondag vieren we een klein feestje. Dan komen je oma’s, opa, tante, ooms, je vriendjes Jay en Oliver, hun papa’s en mama’s, je grote vriendin Suzanne en nog meer visite. Ik ben erg benieuwd hoe je het vindt, al die aandacht en kado’s. Ik ga een taartje voor je maken met je favoriete bananenpannenkoekjes, helemaal voor jou alleen. Maar eerst vandaag, je allereerste verjaardag.

We gaan straks met z’n drietjes verjaardagsboodschappen doen en daarna lekker helemaal niks, misschien een rondje fietsen, knuffelen op ons grote bed, samen douchen. Quality time met papa en mama. Lieve schat, ik hoop dat je een heel fijn eerste verjaardagsfeest hebt. Ook al besef je er dit jaar nog niet zoveel van, papa en ik hebben flink ons best gedaan een leuk feestje te organiseren.

Het afgelopen baby-jaar is ontzettend snel gegaan, elke dag met jou is een feestje, op naar weer een geweldig jaar! Een dreumes-jaar waarin je je verder ontwikkelt, waarin je zult gaan lopen, meer praten en steeds meer een (eigenwijs) peutertje wordt. Ik hou van je lieverd, happy birthday! Veel liefs en kusjes mama.

Mijnlevenalsmama | Lekker slapen

Deze week had je erge last van een doorkomend kiesje en viel je dus weer een keer ouderwets op mijn borst in slaap, genieten!

Advertentie