DZP: dozen op zolder

Een van de doelen in mijn Day Zero Project luidt: “De dozen in de zolderberging opnieuw uitzoeken en inrichten.” Dit klinkt als een hele klus, maar ik ben een vrouw, ik overdrijf dus vaak. Het viel hartstikke mee namelijk.

Mijnlevenalsmama | Zolder vol dozen

Troep met labels

Inmiddels wonen we hier ruim anderhalf jaar. Veel ‘troep’ is niet mee verhuisd, voornamelijk omdat ik dol ben op opruimen. En dol op structureren, het (in dozen) organiseren van troep. Het liefst zou ik ook nog op elke doos een label plakken, maar omdat we hebben gekozen voor duurzame plastic kisten, kan ik meteen zien wat erin zit. Dit maakt labels overbodig, helaas.

Ons huis heeft op zolder twee opslagruimten, aan beide zijden onder het schuine dak. Een klusje dat tot na de bevalling is blijven liggen, was het maken van schuifslotje op de ‘deurtjes’ naar de berging. De toegang hiervan was namelijk nogal ongebruiksvriendelijk. Lees: per deurtje, of liever mdf-paneel, moesten er steeds zes schroeven losgedraaid worden. Regelmatig moest ik Joost dus vragen iets in de berging te leggen. Of eruit te halen. Maar inmiddels zitten er schuifslotjes op en kan ik het op zolder af zonder manlief, ideaal!

Een lege berging

Ik weet dat menigeen jaloers is, want als je heel goed kijkt naar de foto die bij dit blogje staat, zie je nog heel wat vierkante meters zolderberging die leeg is. Ja, dat is dus die opruimwoede van mij.

Ik lieg niet als ik zeg dat de ‘troep’ op onze zolder bestaat uit: kerstballen, een (mooie) kunstkerstboom, jassen die we momenteel niet gebruiken, twee plastic kisten met oude fotoboeken van ons, ieder een doos met dingen uit ons ouderlijk huis waar we vroeger dol op waren, koffers, boeken en een hobbelpaard voor als Olivia groter is, haar luieremmer en badstandaard en vier kisten met te kleine babykleertjes. That’s it!

Opnieuw organiseren

Toch moest ik het opnieuw organiseren. Ik weet het, nu ik dit blogje typ, vraag ik me ook af wat mij soms mankeert, er viel namelijk weinig te herorganiseren. Maar ja, het idee dat het een zooitje is, maakt me onrustig.

Ik heb de dozen iets verder naar achter geschoven, een aantal dingen die in een ‘foute’ doos zaten, in de juiste doos gedaan en, confession: de kleine babykleertjes nog een keer bekeken. Stiekem het leukste van alles natuurlijk! Oh, en ik weet nu weer dat de zoldertroep wel meevalt, kijken hoelang ik dat onthoud. DZP-doel #68, check!

Advertentie