Wandelen of fietsen

De winter van 2013/2014, ik houd ervan! Geen sneeuw, geen ijs, weinig regen en heel veel blauwe luchten en zon. De meteorologische lente is zelfs al begonnen, zo fijn. Ik hoop dus heel hard dat maart ons net zoveel zon en blauwe luchten gunt als februari.

Mijnlevenalsmama | Frisse neus halenElke dag even de deur uit

Ik schreef al eerder dat Olivia en ik vaak een frisse neus halen op mijn niet-werkdagen. De ene keer op de fiets, de andere keer met de wandelwagen. En sinds kort: wandelend aan de hand naar het speeltuintje naast ons huis. Vooral dat laatste wordt steeds leuker, Olivia loopt steeds zelfverzekerder en ik kan niet wachten tot ze los voor me uit wankelt.

Hoewel ik het eerst geen issue vond om een dag niet naar buiten te gaan, zit dat me tegenwoordig dwars. Ik ‘verplicht’ mezelf dus om de deur uit te gaan, omdat ik me anders schuldig voel dat Olivia heel de dag binnen is. Raar, maar waar. Maar, van een dag binnen zitten is nog nooit iemand slechter geworden, dus als het regent blijven we lekker binnen.

Mijnlevenalsmama | ZonneschaduwDubio: wandelwagen of fiets?

Gewoon een rondje wandelen langs het water voor ons huis, of een rondje fietsen om uit te waaien, prima. Maar vooral voor kleine boodschapjes zit ik vaak een halfuur in dubio: gaan we wandelen of met de fiets? Ja echt, een halfuur. Minimaal. Het winkelcentrum zit hier op een kwartiertje loopafstand, maar met een aantal omzwervingen door een andere wijk (een wat leukere route) doe je er al gauw twintig minuten over. Het stelt niets voor natuurlijk, maar soms heb ik niet zo’n zin om te wandelen. Aan de andere kant: met de fiets is handig om langs de Albert Heijn te gaan, omdat ik Olivia dan in het karretje zet. Maar naar het Kruidvat of de Hema? Dan moet ik haar tillen. En dat is zwaar.

Het wordt waarschijnlijk gemakkelijker als ze echt goed losloopt, hoewel: dan heeft dochterlief vast voorkeur voor andere gangpaden en producten dan ik. Standaard met de wandelwagen dan maar?

Advertentie