Lief Dagboek #8

Gelukkig, geen zieken deze week. Het was een normale week, met veel achterstallige huishoudelijke klusjes door het ziek zijn van Olivia (dan schiet dat er namelijk bij in) en onze trouwdag afgelopen donderdag. Het is alweer twee jaar geleden, bizar hoe snel de tijd voorbij is gegaan.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #8De week begon met een verlaat Valentijnskadootje van het kinderdagverblijf. Omdat Olivia vorige week ziek was, kregen we dit nu pas. Het is een houten plankje in de vorm van een hartje, met een uitsparing om een waxinelichtje in te zetten en een prachtig rood kunstwerk van dochterlief. Smelt!

Dinsdag ontving Olivia een pakketje van FashionBootz. Ik schrijf hier later in de week nog over, maar voor nu alvast een foto van Olivia die druk is met het aandoen van haar regenlaarsjes. Ideaal ‘speelgoed’ als je het mij vraagt, want ze is er ruim een halfuur zoet mee geweest. ’s Middags gingen we langs de huisarts, omdat dochterlief sinds zondag heel erg hoestte. Dinsdagmiddag bleef ze er bijna in hangen en raakte in haar bedje totaal in paniek van haar hoestbui (en ik ook). Het klonk alsof ze bomvol slijm zat, maar omdat ze vorige week al antibiotica gehad had, vertrouwden we het niet. Gelukkig kon de huisarts me gerust stellen. Ze zat niet bomvol slijm, maar haar luchtwegen zijn nog wat smaller door vorige week, waardoor een beetje slijm al snel een blokkade veroorzaakt. Het hoesten is een afweermechanisme van het lichaam en dus eigenlijk goed, maar omdat Olivia momenteel weinig ruimte heeft, klinkt het naarder dan het is. Ik kocht hoestdrank van VSM om te verzachten en gelukkig klonk haar hoest woensdag weer wat losser.

Na een week van afwezigheid, stonden woensdag en donderdag weer twee dagen kinderdagverblijf op het programma. Helaas heerst hier krentenbaard en omdat dit een incubatietijd van meer dan een week heeft, ben ik erg benieuwd of we volgende week weer langs de huisarts moeten. Dan voor een zalfje voor op de wondjes. Het is eigenlijk net als met de waterpokken die Olivia vorig jaar al via het kinderdagverblijf ‘kreeg’: je ontkomt er niet aan. Helaas. Volgende week donderdag en vrijdag vieren ze trouwens carnaval, dus ik moet nog op zoek naar een leuk pakje.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #8Die eiwrap was mijn lunch afgelopen woensdag, een geslaagde combinatie van cherrytomaatjes, komkommer, paprika, gebakken champignons, peterselie en geitenkaas op een omelet van 2 eieren met wat tijm en zwarte peper erdoor.

Donderdag 20 februari waren Joost en ik alweer 2 jaar getrouwd. Twee jaar! Die twee jaar getrouwd zijn, betekent ook dat we al bijna 2 jaar de sleutel van dit huis hebben, die kregen we namelijk op 28 februari 2012. En het lijkt, beiden, nog wel gisteren. Raar eigenlijk dat hoe ouder je wordt, hoe sneller de jaren voorbij gaan. Als kind zijnde vond ik het onwijs lang duren voor Sinterklaas weer kwam of ik weer jarig was. Onze trouwdag vierden we met een chipje en wijntje op de bank. Gewoon, lekker hangen en genieten van een avondje samen niksen, heerlijk!

Via het werk van mijn schoonmoeder kreeg Olivia twee gigantische dozen Duplo. Vrijdag (de dag die al uitgebreid is behandeld in mijn plog eerder deze week) zochten dochterlief en ik het samen uit. Nou, wij hoeven nooit meer Duplo te kopen. Een treinrails (zonder trein, dus daar moet ik nog even naar op zoek), tientallen blokjes, ruim tien poppetjes, een dak en voordeur om een villa mee te bouwen, honden, een kat, olifanten en nog een paar diertjes en 6 (vracht)auto’s. En dan heb ik een strenge selectie gemaakt, want een paar auto’s en een vliegtuig zonder rechtervleugel hebben het niet gehaald tot mijn schoonmaaksessie. Olivia smikkelde ondertussen van een bakje gedroogd abrikozen en gooide na haar middagslaapje haar luierzakje netjes in de prullenbak. Trouwens, hoe lief staat dat rokje?! Nu dochterlief bijna continu staat en aan de hand loopt, vind ik jurkjes en rokjes opeens veel leuker staan.

De laatste foto in bovenstaande collage maakte ik vrijdagavond. We aten soep en Olivia genoot van zoete aardappel, nog steeds haar absolute favoriet. Rechtsboven in de onderstaande foto zijn Joost en Olivia druk bezig met haar nieuwe serviesje.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #8Het weekend was lekker ontspannen. Zaterdagochtend lang in bed hangen met z’n drietjes, gezellig ontbijten (linksboven) en veel spelen samen. ’s Middags gingen Olivia en ik een rondje fietsen, werkte Joost aan school en at dochterlief daarna een snackje. ’s Avonds was het tijd voor ons: Olivia at al eerder en toen zij op bed lag, aten wij lekker kaasfondue samen. Ongezond, maar zo lekker!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #8Zondag waren we vroeg wakker. We aten een lekker ontbijtje met Griekse yoghurt en Joost heeft heel de dag veel aan school gewerkt. Eind van de middag zijn we lekker even naar het speeltuintje naast ons huis gegaan. Olivia’s eerste keer op de schommel, een schik dat ze had! Zo leuk! Daarna maakte ik risotto met tomaat en basilicum. Het was echt heerlijk, maar risotto charmant op de foto zetten is een kunst op zich. Zondagavond maakte ik een planning voor komende week: wat dingetjes afronden voor mijn werk, een stel blogideetjes die ik uit wil werken, het huishouden en bovenal: werken aan het ontwerp van mijn .nl site. Ik ben echt te kieskeurig, niets is voldoende naar mijn zin. Het duurt dus nog even voor jullie hier iets van te zien krijgen, maar het wordt het wachten waard (hoop ik)!

Advertentie