DZP: totaalfilm Olivia

Behalve ontzettend veel foto’s, heb ik ook ontzettend veel korte filmpjes van Olivia. De foto’s sla ik op op mijn laptop en op een usb-stick. Ik ben nog steeds zoekende naar een veilige online back-up, waar geen derden bij kunnen. Dit in verband met de persoonlijke kiekjes van bijvoorbeeld de bevalling, douchen of badderen. Bepaalde foto’s wil ik absoluut niet online hebben, dus zolang te veel online opslagoplossingen in het geding zijn, sla ik niets online op. Ja, bij brand of diefstal (van zowel de laptop als usb-stick) zijn we dus alles wat niet op mijn blog staat kwijt, so be it.

Duidelijk archiveren

Ik archiveer alles in mappen per maand en vervolgens op datum, werkt heel goed voor mij. Ik kan in 3 klikken foto’s van Olivia van afgelopen juli terugvinden. De filmpjes zijn echter opgeslagen per jaar, dat vergt dus wat meer zoekwerk. Ik heb er aan zitten denken om ze ook per maand te archiveren, maar wilde meer.

De videoband van vroeger

Ik heb nog een videoband van mijn eindmusical toen ik de basisschool verliet. Heel leuk om terug te zien, Joost en ik hebben hem zelfs wel eens teruggekeken. Met de huidige digitale middelen, zijn filmpjes niet meer zo speciaal natuurlijk, maar toch wilde ik een soort ‘videoband van vroeger’ voor Olivia maken. Iets dat tastbaarder is dan een map vol met allerlei kleine filmpjes van 15 seconden of meer.

Inmiddels heb ik één film klaar. Drie kwartier kijkplezier van Olivia’s eerste halfjaar. Ik gebruikte hiervoor Windows Moviemaker, supersimpel en gebruiksvriendelijk. Mijn oorspronkelijke plan was om van elk halfjaar een filmpje te maken, maar het aantal filmpjes (want: veel nieuwe dingen en ontwikkelingen in die maanden) in het tweede halfjaar is zo groot, dat ik dit op ga delen in 3 films van ongeveer drie kwartier. Doel #22. Een totaalfilm van alle filmpjes van Olivia maken (opgedeeld per halfjaar) van mijn Day Zero Project is behaald.

De films sla ik op op usb, label ik en bewaar ik in de bewaarbox van dochterlief. Het lijkt me zo leuk voor later. Zowel voor Olivia als voor ons trouwens: een zondag samen films van vroeger bekijken als ze een jaar of tien is, ik kijk er nu al naar uit!

Mijnlevenalsmama | Filmpje halfjaar

Advertentie