Tag: Bloggerslife

Van Joyce ontving ik de Bloggerslife-tag, dankjewel! Stiekem voel ik me reuze vereerd, want bij ‘the bloggerslife’ denk ik aan grote blogs, blogs met tientallen reacties op elk artikel en duizenden unieke bezoekers per maand. Ik denk dan (nog) niet aan mijn eigen blog. Want ja: de bezoekersaantallen blijven groeien, het aantal reacties verbaasd me elke dag weer, samenwerkingen stromen gestaag binnen en ik ben onwijs blij dat jullie mijn dagelijkse uitlaatklep volgen, maar ‘the bloggerslife’? Nee, zo ervaar ik het nog niet. Dat zegt natuurlijk vooral iets over mijn idee bij deze titel, want op veel vragen weet ik gemakkelijk een antwoord. Ik blijk de tag dus meer waard dan ik dacht.

 • Hoe lang blog je al?

Sinds april 2013. Al tijdens mijn zwangerschapsverlof (september t/m december 2012) ontstond het idee te gaan bloggen, maar pas in april, toen ik mijn draai als werkende mama gevonden had, heb ik mijn plan uitgevoerd. Mijn leven als mama was een feit. Ik publiceerde een aantal blogjes (onder andere over de kraamweek en borstvoeding) in verleden tijd en schreef ongeveer 2x een week een blog. Pas sinds augustus 2013 blog ik bijna dagelijks en zijn mijn bezoekersaantallen toegenomen.

 • Wat vind je het leukste aan bloggen?

Bloggen is een uitlaatklep, een momentje voor mezelf, ontspanning. Ik vind het leuk om (eenvoudige) dingen in een leuk verhaal te zetten en vervolgens te zien en lezen dat jullie het leuk vinden om te lezen. Het is een soort online dagboek, maar dan openbaar.

 • Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Het minst leuk aan bloggen vind ik dat ik soms een leuk verhaal heb, maar het net niet leuk getypt krijg. Dan blijft het verhaal steken bij mijn concepten en wordt een soort blok aan mijn been, net zo lang tot ik de juiste bewoording heb gevonden.

 • Hoeveel reacties krijg je per artikel?

Gemiddeld 10.

 • Wat voor camera gebruik je?

Ik fotografeer eigenlijk altijd met mijn telefoon. De foto’s op mijn blog zijn dus ook niet allemaal even mooi, maar ze versterken het verhaal en daar gaat het om. Vind ik. Overigens zou ik wel heel graag een spiegelreflexcamera van bijvoorbeeld Canon willen, maar dan zal ik daar eerst heel hard voor moeten sparen.

 • Welk product vind je het leukst om te fotograferen?

Mijn blog is een persoonlijke mamablog, dus de producten die ik review laten zich gemakkelijk fotograferen. Waxmelts of naamlabels bijvoorbeeld. Ik kan me goed voorstellen dat je bij het fotograferen van make-up wel heel erg afhankelijk bent van het juiste daglicht. Dat kan dus best een uitdaging zijn, lijkt me. Overigens zijn de meeste foto’s op mijn blog van dochterlief en haar fotograferen als ze net iets ontzettend schattigs doet, is soms ook een hele uitdaging. Tegen de tijd dat ik mijn camera op haar richt, is ze alweer bezig met iets anders.

 • Welk product vind je het minst leuk om te fotograferen?

Soms schrijf ik een blogje over een onderwerp waarbij het moeilijk is een leuke foto te zoeken. Over dankbaarheid bijvoorbeeld of sommige blogs over mijn Day Zero Project. Niet alle artikelen hebben dus een foto, ik zorg altijd voor een beetje evenwicht hierin, bijvoorbeeld 3 dagen een artikel met één of meerdere foto’s en dan weer een dag een artikel zonder afbeelding.

 • Heb je je lay-out zelf gemaakt en ben je er blij mee?

Mijn lay-out is momenteel een standaard gratis template via WordPress, maar ik ben achter de schermen druk bezig met iets nieuws. Wordt vervolgd.

 • Heb je visitekaartjes? Zo ja heb je ze zelf gemaakt?

Nee, ik heb nog geen visitekaartjes. Ik zou ze wel willen, maar dan is het vooral voor de ‘leuk’, uiteindelijk zijn visitekaartjes pas nodig als ik events ga bezoeken en dat is nog niet aan de orde.

 • Hoeveel bloggers heb je in het echt ontmoet?

Ik vind dit een beetje een grappige vraag, want in werkelijkheid heb ik alleen Jess en Saskia ontmoet (en Roos, maar die kende ik al voor zij blogde), maar ik heb bijvoorbeeld met Joyce zulk leuk contact, dat het lijkt alsof ik haar ook al eens ontmoet heb. Sowieso zijn bloggers natuurlijk erg open en kijk je door bijvoorbeeld Instagram makkelijk mee in iemands dagelijkse dingen.

 • Naar hoeveel events ben je geweest?

Nog geen, maar mijn blog blijft gestaag groeien, dus wie weet in de toekomst!

 • Hoeveel artikelen staan er online?

Dit blogje is mijn 190e artikel.

 • Hoeveel filmpjes heb je al gemaakt?

Geen, maar dat gaat voorlopig ook niet gebeuren. Ik vind schrijven veel te leuk om niet te doen en ben niet dol op mijn eigen stem, dus vandaar nog geen filmpjes of Youtube-kanaal voor mij. Wie weet, over een tijdje. Er staat trouwens wel 1 (link naar een) filmpje op mijn blog: de uitnodiging van Olivia’s feestje, met een compilatie van Olivia’s eerste jaar.

Tot slot wil ik deze tag graag overdragen aan Jess en Saskia, maar voel je vrij om hem gewoon over te nemen als je dat wilt!

Advertentie