Lief Dagboek #5

Wat een gezellige week was dit zeg! Van een aankoop op Marktplaats waar zowel manlief als ik (en Olivia) heel blij van werd, vrienden die bij ons kwamen eten, veel zon (en kou), naar een nieuw geslaagd lunchidee en een (speel)date met Saskia en Senna.
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #5Op zondag heb ik meestal een hele stapel wasgoed op te vouwen. Eigen schuld hoor, want op vrijdag draai ik twee wasjes omdat we op mijn werkdagen niet wassen en op vrijdag en zaterdag heb ik meestal geen zin om het op te vouwen. Dat moet dan dus op zondag gebeuren. En deze week zelfs op dinsdg pas. Bah.

Maar er waren ook leuke dingen! Via Marktplaats vonden we een heleboel Little People speelgoed, voor een hele fijne prijs. Ik vind het echt superlief hoe Olivia ermee speelt. Ze pakt de poppetjes vast en zet ze echt doelgericht op een plekje en daarna weer op een ander plekje terwijl ze ondertussen brabbelgeluidjes maakt en de onderdelen, van in dit geval de villa, die geluid maken één voor één indrukt. Zo schattig om te zien! Behalve schattig zijn oefende dochterlief deze week ook met acrobatiek. Zoals staan in een stel bakjes en dan aan het traphekje hangen en slingeren. Heel inventief bedacht en een heel goedkope binnenspeeltuin, maar ik zie haar toch liever rustig op de grond zitten spelen.

Ik probeerde iets nieuws qua lunch: een hartige cake. Echt supersimpel, vullend en heel lekker, zelfs 3 dagen na het bakken. Het recept postte ik bij de foto op Instagram. En ik verwende mezelf met een geurtje van Calvin Klein: Downtown. Voor mijn verjaardag kreeg van mijn schoonmoeder een bon van de Douglas waar dit geurtje als proefmonstertje bij zat. Joost en ik waren meteen fan. Van mijn ouders kreeg ik geld, dus ik besloot de bon en het geld bij elkaar te leggen en een grote fles te kopen. Love it!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #5Olivia heeft een prachtig nieuw kunstwerk gemaakt op het kinderdagverblijf donderdag. Op onze keukenkast hangen we steeds een werkje van haar en de laatste die er hing was van november vorig jaar. Het verschil met dit kunstwerk nu is zo groot! In november verfde dochterlief nog met haar handen en meer op één gedeelte van het papier, dit keer verfde ze met een kwast en heeft ze het hele papier gebruikt. Oh wat maakt dat me een trotse mama!

Vrijdagochtend scheen het zonnetje flink en besloot ik een stuk te gaan wandelen. Een paar boodschapjes bij de drogist, langs de bakker, een rondje door het tuincentrum. Olivia en ik waren bijna 2 uur zoet. Heerlijk die winterzon, het mag van mij wel zo blijven: muts op, sjaal om, handschoenen aan, zonnebril op en genieten maar. ’s Middags ‘betrapte’ ik dochterlief terwijl ze zat te lezen en kletsen aan haar tafeltje, smelt!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #5

Vrijdagavond maakte ik patatjes van zoete en normale aardappel. Het is altijd even een werkje vind ik: schillen, snijden en ongeveer een uur in de oven, maar het is smullen! Ik gooi er meestal wat komijn, chilipoeder, zout en kokosolie overheen en zet de oven op 200 graden. Daarbij aten we falafelballetjes en gegrilde groenten, een feestmaaltje.

Zaterdagavond kwamen er vrienden gezellig bij ons eten en kreeg ik een prachtige bos bloemen. Maakt me altijd heel blij als ik naar de tafel kijk, zo’n mooie bos. Zondagochtend ging Joost met Olivia langs zijn moeder. Ik had een paar uurtjes voor mezelf met teveel plannen en te weinig tijd. Uiteindelijk kwam ik niet verder dan uitgebreid douchen, ontbijten, wat blogs lezen en schrijven en een beetje rommelen in huis. Best even lekker, zo’n rustige zondagmorgen. Man- en dochterlief hadden het leuk bij oma en hoewel Olivia op de terugweg in het zonnetje in slaap was gevallen in de wagen, sliep ze thuis nog rustig twee uur verder. Dat zouden papa en mama stiekem ook wel willen.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #5Maandagochtend kwamen Saskia en Senna op de koffie. Gezellig! Beide kindjes moesten even wennen, maar hebben daarna lekker gespeeld ‘samen’. Zo schattig om te zien hoe kinderen van deze leeftijd naast elkaar spelen en elkaar soms stiekem even aankijken. Senna en Olivia schelen trouwens een jaar en echt: dat verschil is groot! Saskia verbaasde zich over hoe klein Olivia nog is en ik verbaasde me er zo over dat Senna al een echte kleuter lijkt. En toch zijn ze beiden nog onze kleine kindjes, zo grappig.

Zowel Olivia als ik werden verwend: ik kreeg een bos bloemen en Olivia een boekje met houten puzzels. We aten trouwens een stukje appelkruimelvlaai bij de koffie, af en toe zondigen moet kunnen. ’s Middags sliep Olivia lekker twee uurtjes en daarna zijn we nog een stuk gaan fietsen. Wat een heerlijk weer zeg! Op de laatste foto is dochterlief met mijn portemonnee aan het spelen, pasjes eruit, pasjes erin, pasjes stapelen. Superspeelgoed! Vandaag staat een controlebezoek van Joost en mij aan de tandarts op het programma, dus volgende week hebben jullie foto’s van Olivia’s eerste kennismaking met de stoel tegoed.

Advertentie