Dol op Marktplaats

Marktplaats, wat ben ik blij dat dat bestaat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooral van het verkopen via Marktplaats ben. Of eigenlijk was, want inmiddels heb ik ook al heel wat spulletjes via Marktplaats gekocht.

Meubels verkopen

Ons eerste huisje was heel klein en vooral heel kleurrijk ingericht: bordeauxrood, oranje en geel – geen idee hoe we daar ooit op zijn gekomen, ik moet er nu niet meer aan denken, maar dat terzijde. We hebben die benedenwoning voornamelijk ingericht met meubels uit mijn studentenkamer. Meer paste er immers niet in.

Ruim een jaar later verhuisden Joost en ik naar een flat. Met 4 kamers, dus veel ruimtes die gevuld moesten worden. Hoewel we de luxe hadden van spaargeld (want: nog geen kindje), hebben we in dat huis toch een aantal Marktplaats-aankopen gehuisvest, zoals een eettafel, een koelkast, gasfornuis en barokke stoel voor bij de zithoek. We hebben echter vooral dingen verkocht via Marktplaats. Het oude gasfornuis dat na 2 jaar vervangen is voor een veel mooier en nieuwer fornuis (tevens via Marktplaats), een salontafel, tv-meubel inclusief grote (zware) televisie, een bureau en een bed. Om over de inboedel die ik online gegooid (en verkocht) heb toen we naar dit huis verhuisden, nog maar te zwijgen.

Duurzaamheid en Little People

Ik houd niet van het weggooien van dingen. Oude kleding gaat altijd in de kledingcontainer, vazen en andere ‘prullaria’ bied ik aan via een ruilsite en grotere dingen gaan op Marktplaats. In het kader van duurzaamheid en omdat alles ontzettend duur is, struin ik nu ook regelmatig op Marktplaats rond voor speelgoed.

Mijnlevenalsmama | Dol op Marktplaats

Afgelopen week is ons huishouden uitgebreid met een stad vol Little People. Voor nog geen vijftig euro! Dochterlief is op het kinderdagverblijf dol op de boerderij van Little People. De klapperde deurtjes, het kippennest dat geluid maakt, ze vind het prachtig! We kochten de boerderij, de winkelstraat, het reuzenrad, de speeltuin, een theehuisje, de jeep met caravan en een stuk of tien poppetjes. Manlief trotseerde maandagavond de kou op de fiets, om dit (redelijk in de buurt) op te halen. Aangezien ik op meerdere Little People items geboden had zondag, haalde ik dinsdag samen met Olivia ook nog een villa op om de hoek.

Te groot kado

De Little People stad hier in huis is compleet. Hoewel, Olivia heeft nu alleen de boerderij en de villa (die zag ze per slot van rekening en heb ik onder luid gejengel staan poetsen, zodat ze daar daarna mee kon spelen), de andere items bewaren we op zolder. Gewoon, tot ze iets groter is en we een reden hebben om een kadootje te geven. Want ook al kost het via Marktplaats nog niet eens een kwart van de nieuwprijs: ik vind dit te grote kado’s om zomaar te geven. Waarschijnlijk wordt dochterlief komende zomer dus ‘zomaar’ verwend met een speeltuin en theehuisje en moeten de winkelstraat en het reuzenrad nog wachten tot haar verjaardag. De jeep en de caravan kunnen wel een keertje tussendoor vind ik. Joost is hier trouwens iets makkelijker in, het liefst gaf hij het dinsdagochtend allemaal al. Het is dus even afwachten of Olivia echt zo lang op haar kadootjes moet wachten.

Advertentie