Babyparfum

Ik wilde dat ik het in een potje kon stoppen: Olivia’s geurtje. Ze ruikt zo ontzettend lekker! Haar nekje, achter haar oren, haar handjes, haar hoofdhuid, alles! Vooral haar nekje, ik stop heel vaak stiekem mijn neus in haar nek en snuif haar geur op. Heerlijk!

Mijnlevenalsmama | Babyparfum

Perfecte geur

Toen dochterlief net geboren was, rook ze al onwijs lekker. Anders dan nu, maar lekker. Joost en ik vonden dat haar geur echt veranderde toen ze bijna tijgerde: rond 7 maanden. Met het verdwijnen van het baby-zijn, verdween ook haar babygeurtje om het zo maar te zeggen. Helemaal niet erg, het is allebei even lekker, even perfect.

Het schijnt dat de vrouwelijke hersenen gestimuleerd worden door de geur van baby’s: je hersenen maken dopamine aan, net zoals bij seks of tijdens het eten van iets lekkers. Het is dus niet eens zo gek als ik zeg dat Olivia om op te (vr)eten is en te pas en onpas mijn neus in haar half steek. Ze vind dit overigens nog prima hoor, gelukkig. Er komst vast een tijd dat ik het moet doen met een “Ma-ham, niet doen!”, dus ik geniet er nu maar extra van.

Blijft dat?

Ik ben zo benieuwd of dat blijft, dat de geur van je kind zo lekker is. En überhaupt, blijven kinderen hun eigen geuren houden? Ook als ze tiener worden, volwassen zijn? Zouden mijn ouders ook het liefst als ze mij zien even, in bijvoorbeeld mijn nek, willen ruiken? Als ze me een knuffel gegeven hebben, of zoals mijn vader altijd doet, een hand door mijn haar, ruiken ze dan later aan hun handen ook mijn unieke geur?

Ik hoop echt dat Olivia zo lekker blijft ruiken, ik kan er geen genoeg van krijgen! Als er een manier is om babyparfum in een potje op te sluiten, dan wil ik dat. Absoluut!

Mijnlevenalsmama | Babygeur

Advertentie