Lief Dagboek #2

Alweer dinsdag, deze week is echt voorbij gevlogen! Afgelopen week was manlief vrij van zijn werk, heerlijk een weekje met voor Olivia’s begrippen uitslapen, veel wandelen en fietsen met z’n drietjes, rommelen in huis en vooral heel lui (mogen) zijn.
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #2

Olivia hielp met het uitpakken van de boodschappen, zo schattig:  ze gaat staan bij de tas, pakt er van alles uit en geeft dat aan ons. Het uitpakken van de boodschappen duurt een stuk langer, maar ze geniet ervan. Dus wij ook. De eieren halen we trouwens vooraf uit de boodschappentas, wel zo handig.

De kerstman heeft ons verwend met Fashioncheques, die ik verzilverde bij Nummer Zestien. Weet je nog? Van Olivia’s shoplog. Ik kocht een supermooie tas van Pepe Jeans. Zwart, met een dierenprint erop (door de flitser lijkt het legergroen, maar de stof is diepgrijs) en een gouden rits. Ook kocht ik een leuk sjaaltje, een armband van Rafa die uit allemaal verschillende armbandjes lijkt te bestaan en alvast een zomerjas (beige trenchcoat) voor Olivia. Allemaal in de uitverkoop, I love sale!

We probeerden een van de stamppotvariaties van Albert Heijn, boerenkool met rode peper en paprika, samen met zelfgemaakte aardappelpuree, een kaasburger en natuurlijk mosterd. Komende week staat er andijviestamppot op het menu, want ook al is de temperatuur buiten er (nog) niet naar: stamppot kan altijd. Ook maakte ik weer een voorraad pastasaus voor in de diepvries. Supersimpel: een berg groenten wokken, twee of meer blikjes tomatenblokjes eraan toevoegen, wat kruiden, even laten pruttelen en dan in de keukenmachine. Er staan weer 5 bakjes in onze diepvries, ideaal!

Tot slot zag ik leuke wollen mutsen bij de Action voor nog geen €1,20 per stuk, dus kocht een bordeauxrode en okergele. Tja, de rode past nu eenmaal beter bij de ene sjaal en de gele bij de andere sjaal, dus ik moet soms van muts wisselen. Luxeprobleem.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #2Woensdagochtend moest ik langs het ziekenhuis voor een second opinion. Na vijf slopende weken wachten omdat de gynaecoloog mij in november vertelde dat ik een niche in mijn baarmoeder heb, kregen we afgelopen woensdag te horen dat deze niche zo klein is dat hij geen invloed mag/kan hebben op een volgende zwangerschap. Wat een opluchting!

Woensdagochtend viel er dus een last van onze schouders, we wandelden in het heerlijk winterse zonnetje en ik begon met het ordenen van de foto’s van mijn telefoon. Het blijft een hele taak, die foto’s van dochterlief, maar oh wat vind ik het leuk om bij te houden!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #2Donderdagavond hadden we (lees: ik) opeens heel veel zin in patatjes, dus Joost ging op- en neer naar de snackbar. Het jammere aan het eten van friet vind ik dat ik het heerlijk vind op het moment dat ik het eet, maar achteraf altijd last van mijn buik en/of maagzuur krijg. Manlief heeft hetzelfde trouwens, maar ach: een frietje op zijn tijd blijft lekker. Overigens vindt Olivia het (gelukkig) niks, die is zich te buiten gegaan aan zoete aardappel, een chipolataworstje en spruitjes. At er tenministe nog iemand gezond.

Vrijdagavond keken we, samen met kat Billy, twee afleveringen van The Blacklist. Nadat we afgelopen maandag de eerste twee afleveringen op RTL 4 zagen, waren we meteen verslaafd en konden niet wachten tot aanstaande maandag. Het doet me een beetje denken aan 24, I like! Het is de week van de maand en dan heb ik geloof ik last van een lindworm: ik at om elf uur ’s avonds dus nog een schaaltje yoghurt met fruit, kaneel, havervlokken en verschillende zaadjes.

Zaterdagmiddag zijn we even langs Ikea geweest. Olivia had toen ze klein was een leuk speelkleed, zo’n wat dikkere waar ze lekker op  heen en weer kon rollen en met haar rammelaars spelen. Sinds ze tijgert gebruiken we die niet meer, dus nu ze vaak uren met de Duplo of haar stapelbakjes op de grond zit te spelen, wilden we een tapijt halen om overdag naast haar speelhoek te leggen. Het werd een kleed met een riviertje, stenen en een grasveld: kunnen de Duplo-paarden lekker grazen. Dochterlief kan ontzettend eigenwijs kijken, zoals op de onderste foto, toen ik met een volle wasmand het traphekje wilde openen en zij dus gezellig in de weg bleef staan.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #2Bij Ikea kochten we ook twee plankjes waar je fotolijstjes (en onze dagboekjes) op kunt zetten, een opbergdoos voor op Olivia’s kamer en een grijs schapenvachtje voor op ons houten bankje. Ik ben heel blij met het resultaat, nu nog leuke foto’s in de lijstjes doen. Olivia hield ons goed in de gaten tijdens het boren. Ze is net haar moeder: het boorgeluid vindt ze helemaal niets. Vooral dat laatste stukje, als je in de betonblokken boort zeg maar, brrr. Kat Nala keurde het kleedje direct goed trouwens, helemaal gevloerd.

Het is weer even wennen deze week, zo zonder manlief. Zonder langer slapen ’s ochtends omdat Olivia hem niet hoort in de badkamer. En weer met (huishoudelijke) verplichtingen. Maar ach, weer wat ritme na de feestdagen en deze vakantieweek is ook wel lekker. Op naar de volgende vakantie!

Advertentie