Once a day

Ik heb de boekjes al eerder genoemd: Q&A a Day en One Line a Day. Een maand of twee geleden las ik iets over deze boekjes in een tijdschrift. Vlak voor de kerst dacht ik er weer aan en trakteerde ik ons op deze boekjes. De Q&A a Day voor Joost en mij (ieder een eigen), de One Line a Day voor Olivia. Die laatste houden papa en mama natuurlijk voor haar bij.

Mijnlevenalsmama | Once a Day

Een dagboekenmeisje

Dagboeken, ik heb er een stuk of 5 volgeschreven denk ik. Ik heb ze zelfs nog, ergens. Net als mijn agenda’s van de middelbare school, want dat waren ook net dagboeken. Heerlijk vond ik het, ’s avonds in bed een pagina in mijn dagboek vol schrijven, altijd beginnend met ‘Lief dagboek’. Op wie ik verliefd was of wat ik die dag gedaan had. Waar ik over fantaseerde, noem maar op. Mijn dagboek wist het. Het lijkt me heel leuk als Olivia later ook een dagboek bij gaat houden, ik heb er goede herinneringen aan. Voor nu houden wij haar dagboek bij en doe ik het zelf nog eens dunnetjes over.

Vijfjarig dagboek

Beide boekjes tellen 365 bladzijden, waarbij je op elke bladzijde 5 jaar in kunt vullen. Elke dag een datum dus, waarbij wij nu begonnen zijn op 1 januari 2014 en dus eindigen op 31 december 2018. Ik ben heel erg benieuwd wat er op die pagina staat! Ik ben zelfs al benieuwd wat er aan het eind van dit jaar staat. Of komende zomer, laten we zeggen 18 augustus? Ik laat het jullie weten tegen die tijd.

Het Q&A-boekje van Joost en mij bevat elke dag een vraag, de eerste vraag is “Wat is je missie?”, maar er staan bijvoorbeeld ook simpele vragen in, zoals “Wat heb je vandaag gegeten?” of “Welk boek ben je nu aan het lezen?”. Olivia’s boekje bevat geen vragen, maar elke dag witte lijntjes. Joost en ik schrijven, net wie iets leuks te melden heeft, hier elke dag een hoogtepuntje in. Kleine dingen, zoals dat we uit eten zijn geweest, een lekkere knuffel kregen of ze zo goed gegeten heeft. Simpele dingen, maar zo waardevol over een paar jaar. Ik hoop echt dat we dit vol gaan houden!

Advertentie