Shoplog: Eerste zomerkleding

Hoewel dochterlief met de meeste kleding nog in maat 80 zit, ben ik al druk met het inkopen van maat 86 en zelfs 92. Ja, ik koop op de gok en heb gemerkt dat de meeste seizoensgebonden kleding niet echt seizoensgebonden is. Zo draagt Olivia momenteel gewoon nog zomershirtjes die ze eind van de zomer al droeg, maar dan over een rompertje met lange mouwen of met een cardiganvestje erover. Hetzelfde geldt voor leggings: die zijn echt niet alleen voor in de zomer, die dragen dochterlief en ik gewoon het hele jaar.

Eerste zomerkleding

De eerste aankoop van Olivia’s zomergarderobe is een feit. Twee weken geleden ontving ik een cadeaubon van Nummer Zestien, dé webshop voor merkkleding voor het hele gezin. Ik ben vooral fan van de Nummer Zestien Babykleding. Merken zoals Z8, Mexx en Babyface: zulke leuke kleertjes!

Ik besloot mijn shoptegoed te besteden in de sale, want: meer kleding voor minder geld. Dochterlief is verwend met twee shirtjes en een spijkerjurkje. Het gele shirtje is van Mexx (maat 86), het roze van Babyface (maat 92). Net als het spijkerjurkje (ook maat 92). Die laatste twee zal Olivia waarschijnlijk pas in de tweede helft van de zomer dragen, hoewel ik een ‘oversized’ (lees: te groot) shirtje op een legging vaak ook heel erg leuk vind.

Mijnlevenalsmama | Shoplog zomerkleren

Een prettige bijkomstigheid van mijn bestelling was trouwens de snelle levertijd. Ik bestelde mijn spulletjes vlak voor de kerst: maandag einde van de middag. En ik ontving het vrijdag, de dag na kerst, al. Ideaal!

Voorraadje aanleggen

Met deze eerste zomeraankopen heb ik mezelf het startsein voor het aanleggen van een voorraadje in maat 92 gegeven. Immers, de voorraad 86 is al redelijk op peil en wat ik net al typte: ik vind oversized shirtjes leuker dan te krappe of korte shirtjes. Er zijn dus inmiddels al een paar leggings, twee vestjes, wat longsleeves en T-shirtjes met mijn eigen H&M-bestelling ‘mee geklikt’. Nu nog een zomerjas, nog meer shirtjes, een leuke jeans en en en. En rompers. De laatste maat rompers (maat 86) die ik ga bestellen, denk ik, daarna gaan we over op ondergoed, want dat hoort bij grote meisjes. Zucht, wat vliegt de tijd.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Nummer Zestien.