Tag: Boyfriend

Weer een tag, wederom te leuk om niet in te vullen. De boyfriend-tag spotte ik een tijdje terug bij  Miss Lipgloss. Ik nam de vragen over en bewaarde het blogje bij mijn concepten. Eerst manlief maar eens weten te overtuigen. Afgelopen zaterdag vroeg ik hem een keer mee te werken aan een blogje, waarop Joost enthousiast zei: “Ja hoor, nu?” En zo geschiedde, hij begon met typen en binnen een kwartier had ik mijn laptop weer terug. “Eitje!” was zijn reactie, we zullen zien.

 • Ze zit voor de tv, waar kijkt ze naar?
  GTST, Grey’s anatomy, 90210, Gossip girl

Helemaal goed, hoewel die laatste 2 series inmiddels afgelopen zijn, maar dat kan ik manlief niet kwalijk nemen. Weet hij veel?! En Masterchef Australia, geweldig programma! Vorig jaar tijdens mijn zwangerschapsverlof ben ik daar echt ‘verslaafd’ aan geraakt, dus dit jaar weer elk vrij moment gevuld met het online terugkijken van de afleveringen.

 • Noem iets wat ze niet lust.
  Eigeel

Niks meer aan toe te voegen, ik kan zo snel absoluut niets anders bedenken dat ik viezer vind. Vroeger vond ik kaas verschrikkelijk, behalve als het gesmolten was. Tegenwoordig kan ik oude kaas en sommige buitenlandse kazen wel waarderen. Eigeel, zowel hardgekookt als vloeibaar, ik vind het vies. Mijn eitjes kook ik dus altijd hard, dan kan ik het geel er zo ‘uitwippen’ en voor omelets geldt: met doorgeprikte dooier en aan beiden zijden gebakken, of gewoon klutsen in een kommetje en dan als omeletje bakken. Mmm!

 • Jullie zijn uit eten, wat bestelt ze te drinken?
  Als ze Olivia niet meer hoeft te voeden: een glas rode wijn. Anders een Spa Rood.

Mijnlevenalsmama | Rode wijn

Precies! Of een latte macchiato, maar dat doe ik alleen als we uit lunchen zijn of na het etentje nog een hele avond voor de boeg hebben (en dat zit er met de ouderschapsvermoeidheid eigenlijk niet meer in).

 • Wat is haar schoenmaat?
  38

Klopt, niets meer en niets minder. Grappig detail: mijn rechtervoet is bijna een halve maat groter dan mijn linkervoet. En, Olivia heeft net als haar papa een een-na-grootste-teen, die stiekem ietsje langer is dan de grote teen. En dat zagen we al op de 20-weken echo!

 • Als ze spullen zou verzamelen, wat zou dat dan zijn?
  Dat gaat niet gebeuren.

Daar heeft hij, wederom, gelijk in. Ik heb vroeger wel van alles gespaard. Zeepjes, mini-parfums, postzegels, Flippo’s, grote knickers, Spice Girl stickers en kaarten, alles van de Spice Girls en Backstreet Boys uit tijdschriften en vast nog een paar dingen. Ik heb er niets meer van, althans niet hier in huis en volgens mij heb ik bij het op kamers gaan een boel spullen weggegooid. Weggooien is de laatste jaren meer mij ding dan bewaren of sparen. Gebruik ik het niet? Dan kan het weg! Tot nu toe nog nooit echt spijt van iets gehad, ook niet van kleding die ik weggegaan heb (die gooien we nooit weg trouwens, dat gaat netjes in een kledingcontainer).

 • Wat is haar favoriete broodje?
  Broodje geitenkaas, honing met pijnboompitten.

Dit vind ik inderdaad een lekker broodje, maar iets met mozarella en pesto gaat er ook altijd in. Of een vegetarisch broodje van Subway, heerlijk!

 • Noem iets wat ze elke dag zou eten als het kon.
  Pasta

Ik ben echt dol op pasta, maar inderdaad: dit elke dag eten is niet heel ideaal. Zowel niet voor de lijn als voor mijn darmen. Gelukkig ben ik gezegend met een man die ook dol op pasta is, dus eten we het meestal wel twee keer per week.

 • Wat is haar favoriete ontbijtje?
  Yoghurt, havervlokken, een halve banaan, handje frambozen, gojibessen, zaadjes, amandelen en koffie.

Mijnlevenalsmama | Ontbijtje

Dat met die yoghurt klopt, koffie bij mijn ontbijt gebeurt alleen in het weekend. Als Joost het ontbijt verzorgt. Ik begrijp wel dat hij die koffie noemt, want zelf heeft hij hem echt ‘nodig’ ’s ochtends vroeg. Ik probeer koffie pas later op de ochtend te drinken, omdat ik een keer heb gehoord dat je hormoonhuishouding het beste reageert op koffie als je al een paar uur wakker bent. Als ik niet werk, drink ik koffie soms pas ’s middags, simpelweg omdat ik het vergeet ’s ochtends.

 • Wat is haar favoriete muziek?
  Pop,  the Script etc.

Helaas, dit klopt niet helemaal. Hoewel ik de muziek van The Script echt geweldig vind, staat Coldplay absoluut op nummer 1. Ik ben een radiomens, zet geen aparte playlistsop, maar ‘gewoon’ de radio. Radio 538, al zolang ik me kan herinneren mijn favoriete zender.

 • Wat is haar favoriete sportteam?
  Ajax

Dit klopt niet en dat weet Joost, maar het typen van de letters van Feyenoord kreeg hij vast niet voor elkaar. Ach, het is hem vergeven. Je kunt niet alles hebben. Ik ben overigens geen die-hard supporter, sterker nog: een paar jaar geleden was ik altijd op de hoogte van van alles wat betreft voetbal, maar tegenwoordig gaat het eerlijk gezegd redelijk langs me heen.

 • Welke kleur hebben haar ogen?
  Bruin (met een beetje groenig)

Klopt. Ik ben de enige van mijn ouders, zusje en broertjes met lichtere ogen. Zij hebben allemaal bruine ogen. Olivia heeft felblauwe ogen, Joost grijsblauwe. Ik hoop echt dat haar ogen, door de invloed van mijn groenige kleur, zo felblauw blijven.

 • Wat doe jij, waarvan ze zou willen dat je het niet doet?
  Te veel. Ik ben vooral irritant als ik moe ben, dan ga ik raar dansen enzo. Ik snap niet dat ze het met mij uithoud.

Absoluut een irritatiepuntje, maar goed: die heb ik ook. Het met Joost uithouden is vast net zo’n makkie als het met mij uithouden.

 • Waar is ze geboren?
  In Rotterdam, maar opgegroeid in Woudrichem.

Hier heb ik niets meer aan toe te voegen. Mijn ouders waren net verhuisd vanuit Rotterdam naar Woudrichem (een klein dorpje in Noord-Brabant) en mama’s verloskundige zat nog in Rotterdam. Toen haar weeën begonnen, wilde ze dus perse naar haar eigen verloskundige: een reis van 40 minuten in 20 minuten rijden, ook al ligt er zo’n 40cm sneeuw. Dat moet een leuke rit geweest zijn.

 • Je bakt een taart voor haar verjaardag, wat is haar favoriet?
  Gwen houdt niet echt van taart, maar iets met chocolade?

Klinkt lekker, ik ben benieuwd! En ik ben binnenkort jarig, dus ik laat me graag verrassen door manlief.

 • Wat voor sporten heeft ze allemaal gedaan?
  Paardrijden

Inderdaad, bijna 15 jaar lang. En een blauwe maandag voetbal, jazzbalet, badminton en tafeltennis, maar dat mag geen naam hebben.

 • Wat zou ze uren kunnen doen?
  Bloggen, series kijken, internetten

I rest my case. Vooral het bloggen kan ik uren volhouden. Wel eens tot frustratie van Joost denk ik. Maar goed, een voetbalwedstrijd duurt anderhalf uur en voelt voor mij al vijf uur, daar mag best wat bloggen tegenover staan toch?

 • Wat voor een uniek talent heeft ze?
  Gwen is de liefste en meest zorgzame vrouw die ik ken en ze is puur & eerlijk. Op het het eerste gezicht klinkt dat clichématig, maar het is uniek. Hoeveel mensen ken jij die zo zijn?

*smelt*

 • Hoelang zijn jullie al samen?
  Sinds december 2005

Ja echt, alweer 8 jaar! Bizar hoe snel de tijd gaat, want ik weet nog precies hoe wel elkaar eind november leerden kennen op een Awakenings-feestje. Hoe wel binnen een halfjaar samen gingen wonen. Op nog geen 24 vierkante meter. Een jaar later verhuisden naar een ruime flat en vervolgens dit huis kochten. Heel lang moesten wachten op de oplevering, zwanger werden, verhuisden, trouwden, papa en mama werden. En nog lang en gelukkig leven. Op naar de volgende 8 jaar, een eitje!

Mijnlevenalsmama | Getrouwd

Mijnlevenalsmama | Eerste familiefoto

Ons eerste familiekiekje. Beiden doodmoe (en ik nog met alle zwangerschapskilo’s), maar zo verliefd op ons prinsesje. Geluk!

Ps. Je kunt nog t/m zondag 29 december meedoen met de winactie voor een setje speentjes met de naam van je kindje erop. Kijk hier wat je precies moet doen.

Advertentie