Dagje kdv opeens gemakkelijk

Een paar maanden geleden schreef ik nog dat ik dacht dat wegbrengen van mijn kleine moppie nooit zou wennen. Immers, na een half jaar kinderdagverblijf werd het ‘achterlaten’ van dochterlief niet makkelijker. Stapte ik telkens weer met een brok in mijn keel in de auto. En die tranen die Olivia soms liet, maakten het echt niet makkelijker.

Eindelijk gewend!

Inmiddels werk ik nog maar twee dagen per week en heb ik dus veel meer tijd met dochterlief. Ik heb geen idee of het het feit dat we meer tijd samen hebben of het feit dat ik haar maar twee in plaats van drie dagen hoef weg te brengen, de doorslag heeft gegeven, maar ik durf nu hardop te zeggen dat ik aan het wegbrengen gewend ben. Ruim een jaar na de geboorte van Olivia, iets meer dan 11 maanden na haar eerste wenochtend op het kinderdagverblijf is deze mama eraan gewend. Eindelijk!

Het scheelt natuurlijk dat dochterlief zelf ook goed gewend is aan het kinderdagverblijf. Ze is eigenlijk altijd vrolijk als haar ophaal en ook tijdens het wegbrengen zijn andere kindjes en de juffen nog voor ik de deur uit ben, interessanter. Gelukkig ben ik degene die bij binnenkomst aan het einde van de dag meteen weer alle aandacht, knuffels en kusjes van haar krijgt.

Mijnlevenalsmama | Dagje kdv

’s Ochtends vroeg, beiden nog slaperig, op de fiets.

Alleen kinderdagverblijf

Voorlopig blijft alleen het wegbrengen naar het kinderdagverblijf  gemakkelijk hoor, want Joost en ik staan beiden nog niet te springen om een avondje zonder Olivia de deur uit te gaan en een weekendje weg zonder kind, daar zouden we beiden doodongelukkig van worden. Noem het ongezond, maar voor ons voelt dingen met z’n drietjes doen het best, daar tipt een uitje met z’n tweetjes niet aan. Sterker nog: het idee om mijn verjaardag volgende maand te vieren met een etentje samen is vervangen door een vroeg diner buiten de deur met zijn drietjes. Heerlijk eten en lachen samen, net als op vakantie.

Ps. Je kunt nog t/m zondag 29 december meedoen met de winactie voor een setje speentjes met de naam van je kindje erop. Kijk hier wat je precies moet doen.

Advertentie