Tag: Christmas

Na mijn blogje over het optuigen van de kerstboom, met onder andere Olivia’s eigen kerstballen, is het nu tijd voor de Christmas Tag. Het is per slot van rekening maar 1x per jaar kerst en stiekem een hele gezellige tijd van het jaar, dus daar mag best extra aandacht aan besteed worden. Vind ik. De Christmas Tag ontving ik van Sharmayne, dankje!

  • Wat is je favoriete kerstliedje?

Niet origineel, maar met stip het allerleukste kerstliedje vind ik (natuurlijk) Mariah Carey met All I want for Christmas! Dit jaar hoorde ik hem heel erg vroeg, namelijk begin augustus al. Ik ging frietjes halen voor ons en toen ik de snackbar binnenliep, hoorde ik dit nummer keihard uit de boxen. De twee jongens die aan het werk waren hadden een weddenschap gedaan en van de twee had verloren en moest dus met dat liedje mee gaan zingen. Mijn avond kon niet meer stuk, heerlijk! Zelfs midden in de zomer.

  • Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik ben niet zo van de kerstfilms, althans: ik kijk graag films met kerst, maar het hoeven niet perse kerstfilms te zijn. De Home Alone-reeks kan ik echt niet meer luchten of zien, die heb ik vroeger veel te vaak gezien. Wel heb ik een leuke herinnering aan The Gringe, want toen ik 15 was gingen we op 2e kerstdag met ons gezin naar die film in de bioscoop. Hartstikke gezellig en na de film besloot ik te vragen of ze daar nog personeel nodig hadden. Het begin van mijn horeca-carrière, ik heb er bijna 4 jaar met veel plezier gewerkt.

  • Wat staat er boven aan op je kerstverlanglijstje?

Niets, want we doen dit jaar niks aan kerstkadootjes. Ik heb nog twee boeken liggen die ik met Sinterklaas heb gehad, dus het lijkt me al een kadootje als ik met kerst tijd heb om hieraan te beginnen.

  • Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?

Behalve gezellig samenzijn, een kerstboom en niets hoeven, betekent kerst niets speciaals voor mij. Mijn make-up (en kleding) wordt dus ook niets speciaals. Hoewel ik een paar jaar terug wel geëxperimenteerd heb met groene smokey-eyes bij een groen shirtje toen. Dat stond hartstikke mooi, maar ja – ik ben ongeveer 3 uur bezig geweest met een soort van smokey-eyes ‘erop’ krijgen en sinds ik moeder ben, ben ik al blij met tien minuutjes ongestoorde badkamertijd.

  • Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Hetzelfde als make-up dus, niets bijzonders. Olivia heeft wel speciaal voor beide kerstdagen een leuk jurkje gekregen. Ik denk dat de ene dag een legging en zwart jurkje aantrek en de andere dag een jeans met blazertje. Een klein beetje mijn best doen mag best, overdag. ’s Avonds zijn manlief en ik (en dochterlief in bed) alleen, dus alle drie de kerstavonden brengen we door in ons huispak.

  • Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

Ik vind sneeuw leuk. Eventjes. Olivia loopt goed aan 1 hand nu, dus als het sneeuwt, gaan we wel eventjes naar buiten, maar een rondje door de achtertuin is dan voldoende. Wie weet met chocolademelk daarna, maar een rood wijntje of kop thee voldoet ook.

  • Hoe ziet je ideale kerst eruit?

Omdat kerst geen speciale waarde heeft voor mij (en voor manlief ook), vinden wij het vooral belangrijk dat we tot rust komen. Dat we geen uren in de keuken staan om alles in een klein uurtje weg te kunnen werken en vervolgens nog een afwas op ons staat te wachten. Dat was een paar jaar geleden met mijn familie over de vloer het geval. Hartstikke leuk, maar ook onwijs vermoeiend. Mijn ideale kerst is dus ontspannen, in een ongedwongen sfeer gezellig samen zijn en wat eten en drinken. En All U Need is Love op kerstavond natuurlijk, dat hoort erbij!

  • Wat doe je met kerst dit jaar?

Dit jaar hebben we het, vind ik zelf, heel goed aangepakt. Bij gebrek aan een auto hebben we iedereen uit bij ons uitgenodigd. Eerste kerstdag komt mijn schoonmoeder brunchen en tweede kerstdag mijn ouders, zusje en broers met aanhang. Ook een brunch, waarbij iedereen wat meeneemt, dus dat scheelt ons een boel werk. Voor de afwas hebben we inmiddels een vaatwasser, ideaal!

  • Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Een neppe, sinds vorig jaar. En dat bevalt heel erg goed. Hij stond dit jaar nog sneller dan het jaar ervoor en ik vind het echt een zegen om geen losse naalden meer overal in huis te vinden. Wel is het jammer dat een nepboom niet zo lekker ruikt. Spuitspray tipt niet aan de geur van een echte verse Nordmann-spar. Helaas.

  • Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Zilver, rood, goud, zwart/zilver, doorzichtig glazen ballen en twee ballen met roze (van Olivia). We hebben deze combinatie kerstballen al zolang manlief en ik samen zijn en de kleuren vervelen nog steeds niet.

De bedoeling van een tag is natuurlijk, dat hij heel blogland bereikt, dus tag ik Roos, Saskia en de meiden van LittleWonderWorld. Veel plezier met invullen meiden! En iedereen alvast een fijne kerst gewenst!

Advertentie