Eigen kerstballen

Tijdens mijn eerste kerstbezoekje aan het tuincentrum, bleef ik een tijdje hangen bij de tafel met kinderkerstspullen. Na de ‘mijn-eerste-kerst-bal’ die we vorig jaar van mijn broertje kregen, leek het me leuk Olivia dit jaar weer een eigen kerstbal te geven.  Maar ja, die moest dat samen met manlief erbij gekocht worden. Het is toch een mijlpaal zeg maar, dat wil ik niet ‘alleen’ met Olivia doen.

Mijnlevenalsmama  Baby's eerste kerst

Elk jaar een bal

Ik had bedacht dat het leuk zou zijn als dochterlief elk jaar een eigen kerstbal uit mocht zoeken. Dat mocht ik zelf vroeger ook en die ballen hebben mijn ouders nog steeds in de boom hangen (geloof ik). Joost vond mijn idee ook superleuk, dus nog geen week later gingen weer weer naar het tuincentrum. Inmiddels ben ik trouwens al een keer of vijf ‘een rondje langs de lichtjes’ gelopen, Olivia vindt het keer op keer leuk. Wie weet wandel ik dit weekend wel weer die kant op, het is per slot van rekening nog maar een week of twee kerst daar.

De meest glimmende

We kozen samen drie mooie roze kerstballen, die ik Olivia voorhield. Ze koos de meest glimmende. Natuurlijk. De roze bal met witte glittertierelantijntjes erop hangt prachtig in onze boom. Net als Olivia’s eerste-kerst-kerstbal en de zilveren kerstbal met treintje die ze vorig jaar van onze buren kreeg. Gewoon, met z’n drietjes tussen de andere ballen van papa en mama.

Mijnlevenalsmama | Babykerstbal

Begin deze week las ik op de blog van Shirley het idee om deze eigen kerstballen aan je kind mee te geven als hij of zij uit huis gaat. Misschien dat wij dat ook wel doen, over een jaar of achttien. Op zijn vroegst. Dochterlief mag volgend jaar in ieder geval weer een kerstbal uit kiezen, net als het jaar erop. En daarop. En daarop … En daarop … Een leuk en feestelijk extraatje, naast de ‘administratie’ van jaarboeken en fotoalbums die deze mama al bijhoudt!

Advertentie