Linzen en spruitjes

Weer een blogje over eten, het blijft me namelijk fascineren wat dochterlief allemaal met smaak naar binnen werkt. De hoeveelheden, daar valt nog het een en ander aan te doen. Olivia eet namelijk niet heel veel op een dag, ook niet extreem weinig, maar een banaan, halve peer, 1,5 boterham, twee kleine koekjes of een soepstengel, wat avondeten en een beetje appelmoes of yoghurt, is de max. Oké en nog ongeveer 3x per dag mamamelk, dat vult natuurlijk ook.

Spruitjesmonster

Wát ze eet is vooral zo interessant, want hoewel ik als klein kind spruitjes niet te eten vond, is dochterlief er stapelgek op. Gedroogde abrikozen, olijven en smoothies met de meest aparte groente- en fruitcombinaties, ook zoiets. Olivia geniet ervan. Linzen! Ja, linzen,  kikkererwten en mais, het wordt met smaak uit de zelfgemaakte vegaburgers gehaald met haar kleine vingertjes. En voor het gemak eet ze de rest van burger ook op.

Van de week aten Joost en ik weer eens linzensoep. Olivia had wat losse linsjes, een stuk stokbrood, een worstje en (diepvries)spruitjes op haar bord, de linsjes waren als eerste op. Gevolgd door een combinatie van worst, spruitjes en brood, want dat allemaal tegelijk aanbieden voelt voor dochterlief als een snoepwinkel. Ons brood- en spruitjesmonster.

Nu de hoeveelheden nog

Hoewel haar beide ouders soms last van lindworm lijken te hebben, heeft Olivia niet zo’n groot maagje. We bieden haar voldoende eetmomenten aan, maar als ze geen trek heeft, is eten vooral leuk speelgoed. Het opruimen van dat speelgoed vind ik persoonlijk iets minder. Tja en die dagelijkse smoothies natuurlijk. Olivia krijgt dan gok ik een wortel, een stengel bleekselderij, een hand frambozen en een banaan binnen. Een hele maaltijd dus.

Zorgen om haar eetgedrag hebben we ons nooit gemaakt, ze blijft groeien en komt nooit hongerig over. Die lindworm die papa en mama hebben, krijgt ze vast en zeker ook nog. Over een tijdje. Voor nu vind ik het vooral belangrijk dat dochterlief veel smaken leert kennen en voldoende water drinkt. Met dat drinken zit het wel goed en getuige de linzen en spruitjes, met de smaken ook.

Advertentie