Frisse neus

Toen Olivia nog niet geboren was, nam ik me stellig voor om elke dag te gaan wandelen. Olivia is een oktober-kindje, dus je raadt het al: toen ik eenmaal goed op de been was, was het buiten vaak koud en/of nat. Elke dag wandelen werd zo’n drie keer per week.

Thuisdag echt thuisdag

Na mijn zwangerschapsverlof ben ik vier dagen per week gaan werken. Joost ook. Die ene doordeweekse dag die ik met dochterlief had, was echt mijn thuisdag. Soms plande ik een afspraak, maar lang niet elke week. Mijn thuisdag was mijn thuisdag, liefst na het douchen mijn pyjama weer aan en chillen met Olivia. Soms een rondje wandelen, maar altijd met een doel. Het tuincentrum bijvoorbeeld.

Steeds ‘verplicht’ wandelen of een rondje fietsen? Nee bedankt. Wel zeiden Joost en ik regelmatig tegen elkaar dat we het belangrijk vonden dat Olivia vaak een frisse neus haalde, maar ja: op een vrije, regenachtige zondag de deur uit, daar moesten we moed voor verzamelen. Sinds de zomer gaat het bijna vanzelf. Dit komt naast het lekkere weer, door het feit dat ik parttime werk.

Thuisdag bijna alledaags

Nu ik nog maar twee dagen per week werk, zijn mijn thuisdagen bijna alledaags. Daarnaast hebben we geen auto meer, dus ‘even snel een boodschapje’ moet op de fiets of met de wandelwagen. Geen probleem. Ik geniet ervan (en Olivia ook). Sterker nog: ik heb bijna elke dag de behoefte even een frisse neus te halen. Doe regelmatig een klein boodschapje, fiets langs de bakker voor een lekker broodje of ga een uurtje wandelen zonder duidelijke bestemming.

Mijnlevenalsmama.nl | Frisse neusEn tja, dan gebeurt het wel eens dat dochterlief en ik op de fiets springen terwijl het motregent en de regen op de terugweg met bakken uit de hemel valt. Zoals afgelopen vrijdag. Olivia bleef vrolijk, net als ik. Doorweekt, maar vrolijk. Heerlijk, zo’n frisse neus, ik kan niet wachten tot dochterlief loopt en we dagelijks naar het speeltuintje hiernaast kunnen lopen.

Ps. Er komt deze week weer een leuke winactie online, speciaal voor alle mama’s en mama’s-to-be, of eigenlijk, speciaal voor hun (kleine) zuigelingen. Houd mijn blog dus goed in de gaten!

Advertentie