Inhaalslagje

Sinds ik minder werk dan voorheen, lijk ik het alleen maar drukker in huis te krijgen. Apart natuurlijk, want er is niks veranderd in het huishouden en ik heb meer tijd om het te doen. Misschien is ons huis nu wel schoner? Geen idee, ik ben er in ieder geval sowieso drukker mee.

Kwestie van plannen

Ik vind het niet erg, ik vind het heerlijk om alles op mijn moment op mijn manier te doen. Ik begin er nu, na twee maanden, een routine in te krijgen. Op maandag maak ik de lunchsalades, bereid naast het avondeten, het eten van dinsdag vaak ook al voor en doe de vloer beneden. Op dinsdag hoef ik geen grote dingen te doen, soms een bed verschonen en, maar dat is bijna elke dag het geval, een wasje draaien of opvouwen. Op woensdag en donderdag werk ik en op vrijdag doe ik de toiletten, keuken, douchecabine en de vloer door het hele huis. Vrijdag is mijn inhaalslag-dag dus. Althans: ik plan hem zelf zo vol, maar na twee dagen werken en dus ’s avonds alles snel-snel doen, voelt het als een inhaalslag.

Even snel een rondje

En dan zijn er nog de andere dingen: de even-snel-een-doekje-langs-de-meubels, grote beurt in de badkamer, een doekje door de slaapkamers, noem maar op. De de-koelkast-heeft-ook-een-sopje-nodig en de de-schuur-is-toe-aan-een-organisatierondje, het houdt me bezig zullen we maar zeggen.

Wat ik ideaal vind, is dat Olivia (over het algemeen) lekker zelf kan spelen. Ik doe mijn dingetjes dus wanneer ze wakker is, dan is haar slaapmoment ook mijn moment. Alhoewel, soms kriebelt het en moet ik ook dan van alles doen van mezelf. Best vermoeiend af en toe, dat parttime werken en meer thuis zijn.

Advertentie