Ziekenboeg

Het begon vorig weekend. Joost was niet lekker zondag. De bekende buikgriepklachten, maar het zette niet echt door. Tel daar koortsige nachten bij op en maandag en dinsdag bleef hij ziek thuis van zijn werk. Woensdag ging het wel weer. Donderdag begon het wat te rommelen bij mij, vrijdag en zaterdag ging het bij ons beiden weer soepeltjes. En toen was het zondagochtend.

Van bank naar wc en weer terug

Ik werk wakker, kotsmisselijk. Eigenwijs als ik ben, toch ontbeten. Soms zakt de misselijkheid dan weer, maar helaas. Olivia heeft gelukkig nergens last van, maar vraagt wel extreem veel aandacht de laatste dagen. Joost is druk bezig met de voorbereiding van zijn tentamens, dus misselijk of niet: ik nam de zorg voor Olivia voor mijn rekening.

De zondag verliep dus vrij saai: van bank naar wc en weer terug. Bij vlagen voelde ik me best prima, zolang ik maar niets at of dronk. Dochterlief sliep ’s middags lekker twee uurtjes. Ik dus ook. Na het eten (een opscheplepel was voor mij voldoende) begon Joost bleek te worden en zijn maag zich tegen hem te keren. Maar ja, we hadden nog van alles te doen. De vaatwasser uit- en inruimen, de kattenbak, Olivia’s avondsritueel. Joost ontfermde zich over de keuken, ik over Olivia. Die ging gelukkig makkelijk slapen en Joost en ik ploften op de bank.

Badkamer en kattenbak

Ik besefte me opeens dat ik niet meer misselijk was. Die ene opscheplepel avondeten bleef binnen en eigenlijk had ik best wel trek in meer, maar ik heb me ingehouden. Wilde graag goed slapen, zonder onverwacht toiletbezoek. Een lege maag leek me dus de beste optie. Daar in tegen baalde ik van mijn verstoorde zondagplannen. Ik wilde heel graag de badkamerkast een schoonmaakbeurt geven en eigenlijk ook Olivia’s kamer. Dat laatste viel af, dochterlief lag al heerlijk te slapen. Joost verklaarde me voor gek, maar ik dook de badkamer in met mijn poetsspullen. Een halfuurtje later kwam ik voldaan beneden.

Joost voelde zich net zo beroerd als ik eerder op de dag, maar ja: die stomme vieze kattenbak moest nog gebeuren. Ik heb het gedaan. Ja echt, zowel manlief als ik waren er verbaasd over, maar ik heb zondagavond de kattenbak verschoond. Dit is al sinds jaar en dag een taak van Joost. Sterker nog: sinds we in dit huis wonen (alweer ruim anderhalf jaar) heb ik geen kattenbak aangeraakt. Vroeger, in ons oude huis, deed ik het nog wel eens. Onze katten hebben namelijk de nare gewoonte om voor de kattenbak te poepen als de bak vies is. Tja, geef ze eens ongelijk. In het oude huis stond de bak in de keuken, dus had ik er last van. Nu dat ding op zolder staat, gaat dat een beetje langs me heen.

Ik had 9 maanden lang een goed excuus om geen kattenbak aan te raken, maar nu Olivia inmiddels 13 maanden is, is dat excuus wel verlopen. En weet je, het viel best mee eigenlijk. Afgezien van dat mijn vinger tussen de deksel van de ondergrondse container kwam toen ik de vuilniszak weggooide, dikke pech. Day Zero Project doel #65. Een keer de kattenbak zelf schoonmaken, check!

Weer beterende

Al met al was het dus een brakke zondag, maar lagen we om 9 uur op bed en hebben heerlijk geslapen tot een uur of 6. Joost is maandag een halve dag gaan werken en heeft ’s middags thuis gewerkt en ik voelde me alweer bijna 100%. Nu maar hopen dat Olivia niet ziek wordt, dat ze voldoende antistoffen via mijn melk gekregen heeft, want als ik ergens een hekel aan heb is het een ziek kind. Zo sneu.

Advertentie