Nijntje Pluis

Halverwege mijn zwangerschap kochten Joost en ik een muziekknuffel. Een grijs Nijntje dat draait om haar eigen as. Of om zijn eigen as, ik meen me te herinneren ooit gelezen te hebben dat Nijntje een hij is, maar ik vind het een zij. Zo heb ik het altijd ‘ervaren’ toen ik nog klein was.

Al voor de geboorte

Het grijze Nijntje werd een ritueel. Elke avond voor we gingen slapen draaiden we het muziekje. Ongeboren baby’s kunnen immers al geluid horen en Olivia reageerde ook altijd even vrolijk op Nijntje. Schoppend tegen mama’s buik en papa’s hand. Even twee minuutjes knuffelen voor het slapen gaan.

Nijntje ging zelfs mee naar het ziekenhuis, de dag van de keizersnede, stond in Olivia’s ziekenhuisbedje de dagen dat we daar verbleven en hoort vanaf het begin af aan bij het slaapritueel.

Nijntje draait door

Olivia is al een aantal dagen onrustig, hangt aan ons, wil niet (lang) zelfstandig spelen en wordt meermaals per avond en nacht wakker. Het enige dat dan helpt is lang knuffelen of even met ons kletsen. Gevolgd door een paar slokken mamamelk en dan weer in bedje, speentje erbij en muziekje aan.

Mijnlevenalsmama | Nijntje kapot

Gistermiddag lag ze heerlijk te slapen en werd opeens (weer) huilend wakker, Joost ging stilletjes haar kamer is om haar haar speentje te geven en Nijntje nog eens op te winden. Maar .. Nijntje draaide door. Het opwindsysteem ratelde en er kwam geen muziek meer uit. Terwijl ze ’s ochtends nog perfect werkte! Joost heeft zich ontfermd over Olivia, want die was door alle commotie klaarwakker. Ik ben de zolder opgedoken. Op zoek naar het muziekdoosje van haar (niet geheel toevallig ook Nijntje) boxmobiel.

Een muis in plaats van een konijn

Het muziekdoosje van haar mobiel is best hysterisch heb ik ontdekt. Althans, het werkte prima in de box, maar lijkt me niet bevorderlijk om in slaap te komen. Gelukkig heb ik een opgeruimde zolder en wist ik dat ik mijn oude knuffelmuis, met muziekdoosje, nog bewaard had. Ik wist ook precies in welke doos.

Ik baal(de) ontzettend van het kapotte Nijntje muziekdoosje. Het is immers van emotionele waarde, we hebben dit Nijntje al sinds mei vorig jaar en Olivia geniet er elke dag van. Daarnaast maakte ik me erg druk om het in slaap vallen ’s avonds. Het was inmiddels zaterdagmiddag na half vijf, dus ‘even’ een nieuwe Nijn kopen was geen optie.

Knuffel gemaakt!

Ik heb direct de laptop opgestart en een nieuwe besteld, gevolgd door een boze mail naar Tiamo (zoiets hoort toch niet kapot te gaan?!). Olivia is ’s avonds gelukkig in slaap gevallen met mijn blauwe knuffelmuis naast haar in bed en ik heb Nijntje opgelapt.

Opengeknipt, het muziekdoosje bekeken (en geconcludeerd dat Joost en ik hier geen verstand van hebben) en weggegooid, Nijntje wat extra vulling gegeven en weer dichtgenaaid. Krijgt dochterlief straks in ieder geval haar Nijntje-knuffel weer terug in bed. Zonder muziekje, daar zorgt de muis voor. Zul je zien dat ze, als dinsdag Nijntje #2 bezorgd wordt, verzot is op het geluid van mijn oude knuffelmuis. Ook prima.

Advertentie