Action-verslaving

De Action. Tot een jaar geleden was ik er nog nooit binnen geweest. Nee echt, ik ben bloedserieus. Ik denk dat ik de naam van deze fantastische winkel voor het eerst hoorde toen ik hoogzwanger was.

Geen Action in de buurt

Een vriendin had geweldige luierzakjes. Van de Action. Die moest ik dus ook hebben. Ik kocht direct 3 doosjes. En een fotolijstje, muffinvormpjes, vaas, make-up reinigingsdoekjes, tandenborstels, wat snoepgoed en babysokjes. Voor zo’n 15 euro. Ik stalde alles uit op de eettafel en liet het Joost die avond vol trots zien. “Voor nog geen 15 euro!” Joost was al net zo verbaasd als ik.

Maar goed, de Action zit hier helaas niet om de hoek. Dat was geen probleem, want ik had een auto. Ik ben het afgelopen jaar dus regelmatig met Olivia naar de Action gereden. Ik kwam elke keer weer met te veel thuis, nooit iets nutteloos’, altijd handige dingen. Schoonmaakspullen bijvoorbeeld: de Action heeft het. Voor een lagere prijs dan de Albert Heijn. En verzorgingsproducten! Ge-wel-dig! Aftersun voor nog geen 2 euro, mijn favoriete kokosshampoo voor ruim de helft van de prijs van het Kruidvat, ideaal!

Action-pauze

Toen ik wist dat we onze auto kwijt zouden raken, omdat ik een nieuwe baan kreeg, heb ik meermaals tegen Joost gezegd dat ik het erg jammer vond dat ik niet meer even snel langs de Action kon rijden. Joost vond dit een stuk minder jammer geloof ik. Het huis vulde zich langzaam met knutselspullen, andere DIY, potjes, prulletjes, veel kaarsjes en een gigantische voorraad schoonmaak- en verzorgingsproducten. En ruim voldoende luierzakjes. Onder het mom van “Straks wordt even langs de Action rijden een stuk moeilijker”, bleef ik kopen. Het begin van een verslaving, al is dat een groot woord voor ‘lekker shoppen’.

Maar … het ‘probleem’ is opgelost! Mijn nieuwe werkgever zit boven een winkelcentrum. Dat wist ik, dat leek me al ontzettend leuk en handig in de pauze. Wat ik niet wist, is dat hier ook een (hele grote) Action zit! Oeps, een nieuw probleem is ontstaan. De Action-verslaving. Echt, ik lieg niet: ik ga elke pauze even de Action in. Ben nog nooit met lege handen naar buiten gelopen. Dubbel oeps. Gelukkig werk ik maar twee dagen per week, fijner voor de portemonnee.

Advertentie