Only the (not so) lonely

Manlief was de afgelopen dagen voor zijn werk in het buitenland. Ongezellig. Heel ongezellig. Maar lang niet zo ongezellig als het vroeger was. Pre-baby-tijdperk. Want nu, nu was ik niet alleen. Ik was met Olivia. Manlief had het zwaarder (denk ik).

Altijd samen

Je moet weten: sinds Joost en ik samen zijn, alweer bijna 8 jaar, zijn de nachten dat we apart van elkaar geslapen hebben op 1 hand te tellen. Ik lieg niet, dit is echt waar. We zijn echt zo’n stelletje dat altijd samen is. Op die paar nachten na dan. En nu sliep ik dus twee nachten alleen. Twee hele nachten. Oeff, wat heb ik er tegenop gezien, maar achteraf durf ik te zeggen: het viel mee (note-to-self: onthoud dat het niet zo erg is als het lijkt, alleen slapen). De vermoeidheid, omdat dochterlief alweer een aantal nachten spookt vanwege doorkomende hoektanden, zal een groot aandeel gehad hebben in mijn redelijke goede nachtrust. En het glas wijn dat ik vooraf dronk ook. Ongetwijfeld.

Mijnlevenalsmama | Only the (not so) lonely

Thumbs up, het gaat goed hier hoor pap!

Ritueel in de war

Het ochtendritueel in mijn eentje draaien, dat vond ik naar. Niet zozeer omdat ik nu Olivia moest wassen en aankleden, want die glimlach ’s ochtends is goud waard. Maar vooral omdat mijn dagelijks ritme, ons ritme op werkdagen, in de war was. Mijn wekker moest iets vroeger en de badkamer was nog niet voorverwarmd door de stoom van manliefs douche. Zucht.

Thuiskomdag!

Maar goed, het is nu zaterdag en dat betekent: thuiskomdag! Olivia en ik gaan Joost eind van de middag ophalen op Schiphol. Ik heb er zin in! En Olivia ook. Ze is gewend dat papa haar uit bed haalt en gluurt dan om het hoekje naar mij in de badkamer. Het gluren deed ze de afgelopen dagen ook, maar er was geen papa die haar toelachte vanuit de badkamer. Des te breder is de glimlach morgenochtend denk ik dan maar.

Met z’n tweetjes valt het best mee

Ondanks dat Olivia natuurlijk nog geen echte gesprekspartner is, ’s avonds niet bij me op de bank zit en niet (meer, helaas) naast me slaapt (want: ze ziet dat als spelen en kruipt het hele bed door) en ook het slot van de achterdeur niet checkt, voelde ik me toch niet alleen. Met een kindje in de buurt is alleen thuis gewoon niet meer zo alleen. Koken voor jezelf is niet alleen voor jezelf en ondanks dat ik dus een tandje bij moest zetten om de ochtenden en avonden alleen te doen, was het ook wel gezellig – zo saampjes het huis bewaken. Maar, zoals de tekst op Olivia’s geboortekaartje: “Met z’n drieën is het nog leuker!”

Advertentie