Olivia en Sam!

Het is alweer een weekje geleden, maar vorige week had Olivia haar eerste date met Sam. Sam van mede-blogmama Jess van In a flow around the world. De date van de kids was natuurlijk gewoon het gevolg van de mama’s die benieuwd naar elkaar waren, maar ook de kindjes vermaakten zich goed samen.

Kleiner in het echt

Mijn openingszin was (volgens mij nog net na “Hooooii!”) iets in de trant van “Je bent kleiner dan ik dacht!”. Tja, dat is dan weer typisch Gwen: ik flap eruit wat ik denk. Afijn, Jess is dus minder lang dat ze lijkt op de foto’s, maar net zo lief en vriendelijk! Dat geldt ook voor Sam trouwens! Wat een lieverd. En ook: wat een ondernemend ventje.

Mijnlevenalsmama | Olivia en Sam rommeltjeKlauterkaboutertje

Geen woord op Jess’ blog is gelogen: Sam is een klauterkabouter. Ter illustratie: mijn glas drinken werd behendig van de tafel gekiept. Letterlijk gekiept, want de tafel heeft een deksel, die tilde hij dus op en ik zag het niet aankomen. Schaam. Daarnaast was Sam de bink aan het uithangen voor een vrolijk kirrend rondtijgerende Olivia en klom dus naast de stoel in plaats van erop. Auw! Olivia besloot trouwens dat zij de deksel van de tafel ook wel op kon tillen – goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen.

Speelgoedchaos

De kindjes begroetten elkaar meteen met een knuffel, de mama’s smolten hier zo van, dat we er geen foto gemaakt hebben. De foto’s kwamen later. Toen de woonkamer was omgetoverd tot een speelgoedchaos en Olivia, onder toeziend oog van Sam, even in de box lag te spelen. Dat werkt  goed bij dochterlief: als ze moe is, even in haar eigen ‘zone’ spelen. Ze keek haar ogen uit, met al dat speelgoed. Sam was net jarig geweest en gigantisch verwend, dat wordt dus nog wat hier na Olivia’s verjaardag.

Mijnlevenalsmama | Olivia en Sam

Overeenkomsten Olivia en Sam

Wat ik erg leuk vind, zijn de overeenkomsten tussen Sam en Olivia. Ze schelen maar een week of 7, lagen allebei sinds ongeveer 30 weken zwangerschap in stuit, zijn beiden met een keizersnede ter wereld gekomen en hebben allebei felblauwe ogen. En een typisch ‘groot’ stuiterhoofdje. Nee, dit houdt niet in dat het stuitert, maar als baby’s in stuit liggen, kan het hoofd op een andere manier groeien. Er wordt niets afgeplat in het bekken of geboortekanaal: beide kids hebben dus een lekker bol achterhoofd. Onze knapperds!

Geslaagde blogmeet

Ondanks dat je tijdens zo’n date natuurlijk je handen vol hebt aan de ondernemende dreumessen (de tijd dat je je kindje op een kleed neerlegde met wat speeltjes was een stuk relaxter), vond ik het erg geslaagd. Jess en ik hebben tussen de bedrijven door zelfs nog over ‘grote-mensen-dingen’ gesproken, hoewel – zoals het een moeder betaamt – de kindjes hét gespreksonderwerp van de ochtend waren. De volgende keer mag je de boel hier op stelten zetten Sam!

Mijnlevenalsmama | Olivia en mama

Advertentie