DZP: receptenmap

Een van mijn Day Zero Project doelen is: #45. Recepten verzamelen, ordenen en in een map samenvoegen. Best een gemakkelijk te realiseren doel natuurlijk, alleen het is een klusje dat steeds blijft liggen. Tot gisteren.

Zooitje recepten

Joost en ik zijn al een aantal jaar vegetariërs en hebben twee heel erg complete vegetarische kookboeken. Daarnaast een stel boeken van Jamie Oliver, waar ook voldoende vleesloze, of zonder-vlees-ook-te-bereiden recepten in staan. En allemaal losse papiertjes en knipsels. In een la. Letterlijk een zooitje recepten.

Na het maken van een standaard boodschappenlijstje, vond ik het echt tijd voor het ordenen van dit zooitje. Olivia ‘hielp’ mee en was een uur lang druk met een insteekhoesje. Sok erin, sok eruit, even kraken met het hoesje, sok er weer in. Mama was druk met A4tjes en insteekhoesjes en na een klein uurtje tevreden.

Logische onderverdeling

Ik heb een, voor ons, logische onderverdeling gemaakt qua tabbladen in de map: ‘pasta/rijst’, ‘soep/salades’, ‘ovenschotels’, ‘taarten/baksels’ en ‘overigen’. Met het oog op de lijst met alle mogelijke gerechten die ik als avondeten kan maken en het al eerder genoemde menubord, leek het mij handig naar een bepaald tabblad in de receptenmap te kunnen verwijzen.

Mijn volgende klusje wordt die lijst met mogelijke gerechten, inclusief verwijzing. Ik zie het al helemaal voor me: een lijst in Excel met onderverdeling per type gerecht en een verwijzing naar kookboek zus en zo of tabblad die en die in de receptenmap. Lekker georganiseerd.

Advertentie