DZP: nieuwe tattoo

Een van mijn doelen voor het Day Zero Project is: #33. Een nieuwe tatoeage laten zetten. Ik heb al twee tattoo’s: een klein bloemetje bij mijn pols en een vlindertje op mijn onderbuik. Ik wist al een hele tijd dat mijn derde tattoo ‘Olivia’ zou worden. Ik wist ook al waar: op mijn ribben, aan de zijkant. Maar ja, ik geef nog steeds borstvoeding. En dan mag tatoeëren niet. Dacht ik.

Mijnlevenalsmama | Olivia tattoo

Opnieuw researchen

Ik besloot nog eens te googlen op ‘borstvoeding’ + ‘tattoo’ en kwam direct bij Borstvoeding.com: borstvoeding en tattoo, natuurlijk gaat dat samen! Ik las het artikel en was overtuigd. Niet in de eerste plaats omdat het Kenniscentrum Borstvoeding een zeer betrouwbare bron is en omdat ik er al vaker veel goede informatie vandaan heb gehaald, maar ook omdat het artikel geschreven is door Stefan Kleintjes en de informatie in het artikel (in mijn ogen) heel logisch is. Zoals een vriendin een tijdje terug zei: “Ik denk dat de uitlaatgassen en gerook op straat je melk meer en sneller vervuilen dan een schone naald.” Ze heeft gelijk. Denk ik.

Snel gepland en superblij!

Toen ik drie weken geleden ‘onze’ tattooshop, On Edge in Den Haag, belde voor een afspraak voor ons beiden, bleek dat ze nog plek hadden afgelopen zaterdag. Heel erg fijn, want de vorige keer heb ik meer weken moeten wachten op een plekje op een dag die werktechnisch te realiseren was.

Dit is ‘m dan, ik ben er echt zo blij mee! Doel #33, check! Manlief heeft dezelfde tattoo, op dezelfde plaats, alleen met iets grotere letters. De foto is trouwens een beetje vertekenend, de tattoo is in werkelijkheid van begin tot eind 5,5 cm, terwijl het hier echt uitgestrekt over mijn hele rib en een cm of 15 lijkt.

Advertentie