Zomer? Nee, niet weer!

Ja, het staat er echt. Vandaag rond de 30 graden, morgen weer. Zucht, ik dacht dat het voorbij was. Helaas, weer een paar dagen en nachten met benauwde, droge lucht in huis. Dat je niet weet hoe je moet liggen, omdat elke houding eigenlijk te heet is. Dat je midden in de nacht wakker wordt en dan weer opnieuw je draai moet vinden. Nu heb ik hier eerlijk gezegd geen warm weer voor nodig (dat wakker worden en draai vinden), maar als het heet is gaat het toch nog moeizamer dan anders.

De voordelen …

Ik ben dol op de zomer. Op het dragen van mijn slippers. Op de hele dag rondlopen in een hemdje met een dunne baggy huisbroek eronder. Op op de fiets stappen zonder jas (en plensbui onderweg). Op ’s avonds buitenhangen met een wijntje. Op zomervakantie. Op zwemmen en een badje voor Olivia opzetten, op met een boek op een handdoek in het gras liggen. Of gewoon in het gras liggen. Op de warme zon in mijn gezicht. Afijn, dat dus.

En nadelen van zomer

Maar ik heb ook een hekel aan de zomer. Aan de benauwdheid in huis. Aan het gedoe met zonnebrand elke ochtend. Aan het zonnetje dat naar binnenschijnt waardoor ik ALLE net  uitgevallen (katten)haren zie liggen, direct na het stofzuigen. Aan de vaatwasser en gootsteen die door de warmte snel stinken. Aan de fruitvliegjes in huis. Aan de planten die elke dag water nodig hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

We hebben dus een haat/liefdeverhouding, de zomer en ik. Momenteel iets meer haat van mijn kant: ik heb het dit jaar wel gehad met de zomer. Natuurlijk, in februari of maart zit ik weer met smart op de zomer te wachten, maar nu even niet. Nu ben ik aan het uitzieken van een flinke buikgriep. Ik heb er dus niks aan. Daaaaag zomer! Tot volgend jaar!

Advertentie