Wat eten we vandaag?

Mijnlevenalsmama | Wat eten we vandaag

“Mmm, dat ziet er lekker uit.”

Ken je dat? Dat je echt geen idee hebt wat je moet gaan eten ’s avonds? Joost en ik werken al een aantal jaar met weekboodschappen en een eetlijstje voor de hele week. Dit werkt echt goed voor ons. We hebben best nog wel flexibiliteit per dag met wat we eten, maar hoeven niet elke dag iets te bedenken en boodschappen te doen. Er is gewoon voor 7 dagen eten in huis. Het bedenken van 7 dagen achter elkaar geeft ook nog wel het ‘wat-moeten-we-in-vredesnaam-eten-effect’ hoor.

Soep, pasta, soep

Op de dagen dat we allebei werken staat steevast soep, pasta, soep op het programma. Simpel, vers en lekker. In het weekend maken we soep voor later in de week en eens in de maand  maken we pastasaus van verse groenten en halen steeds een bakje uit de diepvries. Supersimpel en onwijs lekker, een aanrader!

Standaard lijstje

Naast het avondeten, eten wij ook zo min mogelijk brood, dus moeten we ook nog nadenken over de lunch(salades). Ik ben deze week begonnen met het ordenen van de receptenmap (een van mijn Day Zero Project doelen) en heb, met behulp van Olivia, de nieuwe Allerhande doorgenomen.

Daarnaast werken we sinds twee maanden met een standaardboodschappenlijst. Hier heb ik eigenlijk maar 1 woord voor: GEWELDIG! Je schrijft immers elke week wel ‘fruit’, ‘yoghurt’, ‘koffiepads’ en ‘kattenvoer’ op je lijstje. Waarom dan niet een uitgetypt lijstje met die standaarddingen en stippellijntjes voor de extra boodschappen? Het resultaat bij ons is dat driekwart op het standaardlijstje staat, ik nog een aantal dingen los wel of niet aan kan vinken en misschien 10 stippellijntjes nodig heb. Scheelt een boel schrijf- en nadenkwerk bij het maken van een booschappenlijstje. Nu alleen nog zo’n mooi menubord maken.

Advertentie