Veranderingen

Een dagelijks ritme dat verandert (bijvoorbeeld omdat dochterlief moet ontbijten), opeens een lekke band waardoor ik met het ov moet, verhuizing van kamer op mijn werk, afspraken die niet doorgaan. Of erger nog: waarvan het tijdstip wordt verplaatst. Ik moet altijd even schakelen, even een momentje voor mezelf om het nieuwe plan te verwerken. Inmiddels kan ik dat, meestal.

Change of plans

Als klein meisje werd ik letterlijk ziek van veranderde plannen. Ik had dit en dat in mijn hoofd, zo ging het gebeuren. En dan liep het anders. Of de schoonmaakster had mijn kamer grondig gestoft en al mijn beeldjes stonden op een andere plaats … Help, wat nu?! Ik hoor je denken: dodelijk vermoeiend. Maar dat valt mee hoor: ik kan mezelf inmiddels een stuk beter in veranderingen schikken, ben flexibeler en ken mijn eigen valkuilen. Tja, dat kan ook niet anders met een kindje. Een kindje dat opeens ziek kan worden, haar middagslaapje anderhalf uur later ‘plant’ of uit het niets zo moe is dat ze het avondeten overslaat en dat van ons staat te verpieteren. I can handle it!

Veranderende, spannende tijden

De afgelopen weken is er een en ander veranderd in Huize Kuijten. Joost is meer gaan werken, ik minder en hij gaat vanaf eind deze maand studeren naast zijn werk. Een verandering die behalve een aanslag op mijn mans energie, ook veel voor mij betekent. We hebben straks maar één dat weekend en ik wil dat hij goed kan studeren en ga praktisch het hele huishouden runnen. Drukke tijden dus en tot slot staat er nog meer te gebeuren, maar dat verdient deze week nog een eigen blogje. Zucht, veranderingen, ze kosten energie én geven energie.

Advertentie