Snottebellen en koekkruimels

Je ontkomt er niet aan, als moeder zijnde. Viezigheid. Waar je je de eerste weken nog druk maakt om golfjes zure melk over je heen, toegegeven dat stinkt, word je steeds makkelijker. Ik althans.

Onmisbare doekjes

Rond 7 maanden kon Olivia haar melkgolfjes goed binnenhouden. Dat scheelt heel veel, ik voed nu zelfs zonder spuugdoekje in de buurt. De spuugdoekjes doen tegenwoordig dienst als snoetenpoetser. Snoetenpoetser voor kwijl, snot, koekkruimels, als lekdoekje tijdens het drinken uit een normaal glas, of als ze met een rietje met mijn smoothie meedrinkt. Spuugdoekjes blijven onmisbaar.

Snottebellen, prima!

Een kus met snottebellen? Ik doe het ervoor, heerlijk! Koekkruimels op de bank of in mijn nek? Prima! Ik ben een stuk makkelijker geworden, een (vochtig) doekje lost het probleem later wel weer op.

Dat later is trouwens direct na het knuffelmomentje hoor. En de troep na het eten, ruim ik ook vrijwel meteen op. Ik blijf natuurlijk en schoonmaakneuroot, daar veranderen zelfs tien baby’s niks aan vrees ik. En dat is maar goed ook, blijven dochterlief, het huis en ikzelf ook nog toonbaar.

Mijnlevenalsmama | Pizza eten

Mmm pizza! Kusje?!

Advertentie