Leeshoekje

Net als papa en mama is dochterlief gek op lezen. Sinds ze 2 maanden is, lezen we elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje. Ook op zondagochtend wordt in bed vaak een boekje gelezen.

De echte voorleesboeken staan op haar kamertje, maar de kartonnen boekjes liggen beneden. En die zijn leuk, heel leuk. Leuk om zelf te lezen, leuk om mee over de grond te schuiven, leuk om mee te gooien (wat dus niet mag) en leuk om tussen het drukke spelen door even met ons op de bank te lezen.

Boekenkast wordt boekenplank

Joost en ik hadden al een tijdje het idee om een klein boekenkastje bij haar speelhoek te zetten. Er staat nu een sidetable naast onze bank en die is heel erg interessant. Vooral om aan de poten te trekken en naar het schuifgeluid te luisteren. Ook dat mag niet (arm kind, ze mag helemaal niks hier in huis). Goed, een boekenkastje dus. Manlief kwam met het idee er zelf een te maken met hout en steigerbuizen. Past perfect bij ons interieur! Alleen … Ik wil over een tijdje ook nog een tafeltje met stoeltjes naast de bank. Al met al kwamen we tot de conclusie dat het een te drukke boel zou worden.

Een tijdje terug bladerde ik door een of ander tijdschrift en zag dat ze zo’n plank voor fotolijstjes gebruikt hadden als boekenplankje. In een babykamer. Mijnlevenalsmama | LeeshoekjeIk was het idee alweer bijna vergeten, tot afgelopen weekend. Dat was de oplossing! Dan kan Olivia straks (als ze iets groter is en loopt) zelf haar boekjes pakken. Dat plankje moest er dus komen. En het liefst die dag al.

Heel tevreden

Ik ben maandagavond dus even heen- en weer gereden naar Ikea. Natuurlijk, die plankjes verkopen ze bij meerdere winkels, maar wij hebben er ook één met fotolijstjes boven de bank hangen. Het boekenplankje moest dus precies hetzelfde zijn qua afwerking. De kortere variant weliswaar.

Bij thuiskomst meteen de boorspullen uit de schuur gehaald en samen even snel twee gaten geboord. Pluggen erin en klaar is kees. Olivia is het inmiddels gewend: zij slaapt door het geboor heen. En het plankje? Het hangt precies zo gezellig als ik het voor ogen had, ik ben tevreden! Joost ook trouwens. Dat steigerbuizen-boekenkastje komt er waarschijnlijk nog steeds, over een tijdje. Op Olivia’s grote-meisjes-kamer.

Advertentie