Alweer 10 maanden

Het blijft me telkens weer verbazen, het gaat zo snel. Ons kleine meisje was gisteren alweer 10 maanden. 10 maanden … Dat betekent dus gewoon dat ze langer ‘hier’ is dan dat ze in mijn buik zat. 10 maanden … Dat is alweer bijna 1 jaar! Zucht, de tijd vliegt. Maar, ik weet hoe dat komt: time flies when you’re having fun! En fun hebben we zeker!

Intens gelukkig

Moeder zijn is zo ontzettend geweldig, het geeft zoveel voldoening, zoveel liefde en zoveel vlinders in mijn buik. Ik kan zonder twijfel melden dat ik me nog nooit zo gelukkig heb gevoeld als de afgelopen 10 maanden. Olivia’s geur, Olivia’s glimlach, Olivia’s geluidjes, Olivia … Zucht. Natuurlijk helpt het dat het ouderschap supersoepel gaat in Huize Kuijten. Meteen vanaf de geboorte al, of eigenlijk: al tijdens de zwangerschap.

Mijnlevenalsmama | Tien maanden alweer

Mijnlevenalsmama | Zelf zitten

“Hoe krijg ik die zo snel mogelijk uit?”

Ik ben een heel gelukkig mens. Joost en ik hebben het ontzettend fijn samen en hebben het goed voor elkaar. Een mooi huis in een gezellige kindvriendelijke wijk, een tuin, inkomen, 2 katten, leuke vrienden en familie en natuurlijk Olivia! Die met haar (slechts) tien maanden elke dag voor nieuwe geluksmomentjes zorgt. Zo ook gisteren.

Zelf gaan zitten

We hadden een rustige zondag met z’n drietjes. Ontbijten in bed, wandelen, wat klusjes in huis doen, spelen met dochterlief, een rondje schoonmaken, manlief voetbal kijken. Gewoon een doorsnee relaxte zondag. En dan, tegen het einde van de middag – ik stond het avondeten al voor te bereiden, gaat Olivia opeens uit zichzelf zitten. Voor onze neus. Joost en ik kletsten over zijn werk, Olivia lag op de grond. Ze maakt een draait met haar beentjes, wij moedigen haar aan. Ik krijg tranen in mijn ogen, Olivia lacht trots en verbaasd tegelijk. Daar zit ze dan, onze kleine dame. En wat zijn papa en mama trots!

Advertentie