Kolf vs. Dopper

Ik heb het al zeker tien keer gehoord van een collega: “Huh, oh ik dacht dat dit een handkolf was.” Het gaat dan om mijn drinkflesje, de Dopper. Prominent aanwezig op mijn bureau en meestal neem ik een slokje als er iemand aan mijn bureau komt kletsen. Ja, die Dopper heeft een wijduitlopende dop. Verder is hij roze en drink ik er dus water uit. Ik weet het niet eens: bestaan er roze handkolven? Vast wel. Maar ik kolf elektrisch. Natuurlijk weten mijn collega’s dat niet, dus ik kan hen die opmerking niet kwalijk nemen.

Ik vond het altijd wel grappig en zei vaak zoiets als: “Nee, dit is een herbruikbaar waterflesje, maar je bent niet de enige die dat denkt.” Inmiddels is de lol er wel af. De opmerking over het drinkflesje vormt na tien maanden borstvoeding en dus al zeven maanden kolven op kantoor, een aanleiding om te vragen of ik dat ‘nog steeds doe’. En die vraag ben ik zat. Ja, ik geef nog steeds borstvoeding. En ja, ik kolf dus ook nog. Maar niet met mijn Dopper.

Mijnlevenalsmama | Kolf vs. Dopper

Overigens heeft manlief ook een keer vreemde blikken op zijn, witte, Dopper gehad. Ik zie de gelijkenis, het heeft best iets weg van een handkolf. Niet helemaal handig qua model omdat de melk geen bocht om gaat en dus weer net zo snel uit- als in de fles stroomt, maar daar hebben onze collega’s geen verstand van. Dat is ze vergeven. Die wijduitlopende dop van de Dopper heeft trouwens een functie: je kunt zowel het dopje eraf draaien en water drinken, als het hele witte gedeelte losdraaien en voilà: een chic glas om uit te drinken. Proost!

Advertentie