Lekker spelen

Sinds Olivia tijgert, inmiddels een week of 3, heeft ze meer interesse in andere speeltjes. Logisch ook, want als je stapelbakje wegschuift en je hem zelf weer kunt pakken wordt spelen met die bakjes een stuk leuker. Die dingen rollen namelijk nogal eens weg. Of inmiddels: worden weggerold, om vervolgens met een brede glimlach weer gepakt te worden. Dochterlief vermaakt zich opperbest!

Less is more

Joost en ik vinden qua speelgoed het principe ‘less is more’ belangrijk. Olivia krijgt een aantal items om mee te spelen. Meestal 3 of 4, waarbij de bakjes of de blokkenkar ieder tellen als 1 item, haar 4 blokjes geven vinden zelfs wij een beetje karig. En ze vermaakt zich vooralsnog prima met een paar items! Ja, ze weet de speelgoedkist te vinden en ja, ze krijgt via de gleuven aan de zijkant een aantal speelgoedjes er zelf uit getrokken. Maar nee, de deksel van de kist zit erg strak: ze kan niet alles zelf pakken. Daarnaast heb ik de helft van haar (nog niet zo grote collectie) speelgoed boven in een mand gedaan. Over een tijdje wissel ik wat items om. Een sprookjesboek met geluidjes is hartstikke leuk, maar nu de kartonnen boekjes nog in zijn, kan dit sprookjesboek prima wachten.

blokkenkar_26072013_mijnlevenalsmama

geconcentreerd_29072013_mijnlevenalsmama

De loopkar met activity center blijft leuk, maar ook qua elektrisch speelgoed hebben wij onze grenzen: het hoeft niet de hele dag en ook niet elke dag. Gelukkig zit er een (nog niet door Olivia ontdekt) uitknopje op. De absolute winnaar sinds deze week is de blokkenkar. Blokjes in de kar, uit de kar, op de deksel, slaan op de grond (dat mag). Slaan op de salontafel (dat mag dus niet), weer slaan op de grond, een blokje wegschuiven en warempel: blokjes in de stapelbakjes doen en er weer uit pakken. De knapperd!

Heerlijk zichzelf vermaken

Uren speelplezier en als ze het even zat is, dan geef ik haar 1 van de reeds neergelegde items en bekijkt ze die weer alsof ze hem nog nooit gezien heeft. Het leven kan zo eenvoudig zijn, heerlijk! En eerlijk gezegd: ik ben blij dat we momenteel een fase hebben waarbij dochterlief zich heerlijk zelf kan vermaken, heb ik weer even tijd voor het vouwen van een wasje of typen van een blogje.

dromerig_27072013_mijnlevenalsmama

Advertentie