Ja, nog steeds!

Ze groeit als kool die kleine boef van ons. Het is elke dag zo ontzettend bijzonder om te zien hoe Olivia steeds meer een mensje wordt, hoe ze bijna elke dag iets nieuws leert of doet. Ze is echt zelfstandig aan het worden nu, je kunt haar op de grond zetten met een bakje en ze vermaakt zich. Heerlijk! En tegelijkertijd is ze nog zo afhankelijk van ons. Is het zo’n zegen om elke dag voor haar te mogen zorgen en genieten we van (bijna) alles.

Bijna, want luiers van je eigen kind stinken, een slapeloze nacht breekt op en continu “Nee, dat mag niet.” zeggen en dochterlief bij het een of ander weghalen is best vervelend. Maar mij hoor je niet klagen: ze eet en drinkt goed, slaapt sinds anderhalve maand door en kan zich (meestal) goed vermaken met speeltjes.

Nog steeds borstvoeding

Daarnaast heb ik het geluk dat Olivia en ik nog zo’n drie keer per dag een genietmomentje aan de borst hebben. Ja, nog steeds. Al bijna 10 maanden. Ik ben er zo trots op, hoop er nog zeker een jaar van te kunnen genieten samen. Ik zeg expres samen, want hoewel ik het een heerlijk momentje vind, is Olivia het belangrijkst. De extra voedingsstoffen, met deze warme dagen extra vocht en de genegenheid, dat is wat telt. Haar handje op mijn borst, kriebelend in mijn zij, de rust in haar ogen tijdens de voeding. Het zegt me genoeg, ze geniet.

De mening van anderen telt niet. Want ja: de meningen over mijn ‘langvoeden’ stapelen zich op. Ik vind tien maanden borstvoeding geven nog helemaal niet lang, twee jaar – dat gaat voor mij richting lang. Maar niet te lang. Sowieso begrijp ik weinig van het hele gedoe rond borstvoeding in ons land, maar dat terzijde. Een blog is persoonlijk. En openbaar. Maar zoals ik al zei: ik ben er trots op. Vandaag dus een blogje met een statement dat ik ruim 4 maanden geleden ook al maakte: “Ik ben een borstvoedingmama, so what?!”.

borstvoeding_11102012_mijnlevenalsmama.nl

11-10-2012 – Olivia een paar uur oud.

Mijnlevenalsmama | Borstvoeding 29-07-2013

29-07-2013 – Olivia ruim 9,5 maand oud.

Advertentie