Eindelijk ook een hobby!

Jaloezie zou ik het niet noemen, de behoefte om computerspelletjes te spelen heb ik namelijk niet. Maar toch, soms, heel soms, benijd ik manlief wel eens om zijn hobby’s: voetballen, computerspelletjes spelen, Playstationnen, hardlopen .. Ik heb geen hobby’s, of eigenlijk moet ik zeggen: ik had geen hobby’s. Mijn hobby is de allerleukste van alle hobby’s: mijn dochter (overigens ook een van mijn man’s hobby’s, niet dat daar misverstanden over ontstaan). Mijn nieuwe missie in het leven is moederen. Nou ja, en heel rijk worden (obviously), maar omdat ik nog niet weet hoe, heb ik dat voor nu maar even losgelaten.

Mijn blog is geboren

Verhalen heb ik zat en schrijven ben ik dol op. Maar goed, de stap nemen om die verhalen dan daadwerkelijk op papier te zetten. Met de wereld te delen. Dat was nog wel even een ‘dingetje’, want ja: tijd! Echt, ik zou willen dat er 48-uur in een dag zat, waarvan 8 uur slapen dan nog steeds voldoende zou zijn (overigens redden we die 8 uur slapen allang niet meer, maar daar schrijf ik een andere keer over). Goed, tijdnood: slap excuus eigenlijk. Dus toen vorige week het ‘echt willen’ het won van het ‘bedenken hoe ik het dan moet doen’, was mijn blog geboren. En wat ben ik er blij mee. En stiekem ook wel heel trots.

Ssttt, mama heeft een hobby

Nou, zo werkt het dus niet. En zo wil ik het ook niet. Geschreven wordt er op de momenten dat Olivia me niet nodig heeft, als ze slaapt bijvoorbeeld. Wel heb ik mijn opschrijfboekje weer continu bij de hand: alle ideeen worden opgeschreven. Uitwerken kan later. Het mooie van een blog is dat je publicatiedatum kunt manipuleren. Ik ga dus met terugwerkende kracht een aantal verhalen schrijven. Een greep uit mijn momenteel overvolle koppie: ‘De zeurende zwangere’, ‘Offline kraamtijd’, ‘Snottebellen’, ‘Thuis, werken en weer thuis’ en ‘De borstvoedingsmama’. Maar voor nu: de introductie.

Advertentie