Snottebellen

Ze zitten overal. Al een paar weken lang. Snottebellen. Maar goed, last heeft ze er niet van en in het begin zijn we als overbezorgde ouders al 2x naar de huisartsenpost gereden (de eerste keer was trouwens vanwege rode vlekjes, bleek ‘gewoon’  babyacne). Dit keer vertrouw ik op mijn intuïtie. Zolang ze geen andere symptomen heeft, mogen de snottebellen feestvieren. Maar irritant is het wel. Voor Olivia natuurlijk, maar ook voor ons. Ik heb ontdekt dat als een baby verkouden is, snot niet alleen uit de neusgaten komt, maar ook ‘lekker’ in de keel blijft hangen (maar goed, slijm valt te verwachten als de hoofdmaaltijd uit een keer of 5 melk drinken bestaat). Dit moet er natuurlijk uit gehoest worden. Over mama. En papa. En dan het liefst over onze schone kleding. Of tijdens een nacht- of ochtendvoeding over mama’s kant van het bed, ook gezellig.

Het eeuwige spuugdoekje

Echt, ik kan niet meer zonder. Een spuugdoekje op mijn nachtkastje, een spuugdoekje op de commode, over de rand van de box, in mijn auto, een spuugdoekje op de bank, op de tafel (toegegeven, die laatste twee voorbeelden betreffen vaak hetzelfde spuugdoekje dat van locatie wisselt, maar toch). Ja, met de spuugdoekjes ben ik consequent. Manlief iets minder. En daar trekt Olivia zich natuurlijk niet veel van aan, de berg wasgoed breidt zich dus uit met mannenkleding. Maar goed, de was doe ik met liefde (en gezonde tegenzin), dan gaat het namelijk netjes op mijn manier. Niets ten nadele van Joost, we hebben allebei onze talenten. Ik de was en de douchecabine bijvoorbeeld, hij het koken en verschonen van de kattenbak. Die afbakening van bepaalde taken, dat werkt gewoon heel goed. Nou ja, de spuugdoekjes dus. Echt, ik weet niet wie bedacht heeft dat ze zo’n structuur moeten hebben en een bepaalde dikte, maar die dingen zijn echt ideaal! Zelfs de dikste slijmklonten (want ja, zo lief en mooi als Olivia is, ze produceert ze echt) worden megasnel opgenomen in het spuugdoekje. En dan kun je hem dubbelgevouwen gewoon nog een paar keer gebruiken. Want hoe dol ik ook ben op de was: na elk golfje melk een nieuw doekje pakken gaat me te ver. Twee keer per dag is voldoende.

Moeders is ook de helft van het jaar verkouden

Die verkoudheid heeft ze trouwens niet van een vreemde, want toegegeven: ik ben ongeveer de helft van het jaar verkouden. Ook op het gebied van verkoudheid, heb ik mijn eigenaardigheden. Zo snuit ik standaard mijn neus als ik op het toilet zit. Snot of geen snot. Ja, we zijn dus behalve spuugdoekjes-verbruikers ook grootverbruikers van toiletpapier. Overigens zijn mijn amandelen (keel- of neus of allebei, geen idee – mijn moeder ook niet meer trouwens) er al uit en is de verkoudheid er niet minder op geworden. Ze is dus erfelijk belast met snottebellen. En slijm in haar keel. Arm moppie.

Lente!

Je zou het momenteel niet zeggen, maar echt, de lente komt eraan. En met de lente de mooie zonnestralen en een warmer briesje. En vaak ook: het einde van de snottebellen. Daar wachten we dus maar op. Olivia ook, want hoewel zij soms niet zoveel last schijnt te hebben van de snotkorstjes in haar neus, heb ik daar wel last van (die van haar wel te verstaan). Het wegpoetsen levert steevast gekrijs op. Maar we redden het wel tot de lente: ons prinsesje goed rechtop houden tijdens een hoestaanval en de omzet van de Kruidvat verhogen door de aanschaf van zoutoplossing. Ik weet het, dat kan ik ook zelf maken, maar goed, de was neemt zoveel tijd in beslag en de economie moet gestimuleerd worden. Ik zweer bij Zwitsal Ademvrij trouwens, de eigenmerkspray’s sprayen een stuk minder soepel.

Advertentie