Thuis, werken en weer thuis

Dan is daar DE dag: je zwangerschaps- en bevallingsverlof zit erop en er moet weer gewerkt worden. Zucht. De vier maanden thuis zijn voorbij gevlogen! Vier maanden, dat is meer dan een kwart-jaar. Een kwart-jaar dat, als ik erop terugkijk, voelt als een kwart-maand.

Tijd is een raar begrip, een simpel voorbeeld vind ik een werk- en weekenddag vergelijken. De eerste voelt lang, maar gaat (te) snel. De tweede voelt vooraf als een lange vrije dag, verandert halverwege in een korte vrije dag en gaat nooit langzaam genoeg. Zo ervaar ik het moederschap en de groei en ontwikkeling van Olivia ook: het gaat zo ontzettend snel! De laatste drie maanden zwangerschap kropen voorbij en kijk nu: ze is alweer drie maanden oud!

Tijd optimaal benutten

Ik ben inmiddels een week aan het werk en heb ervaren dat de tijd me best goedgezind is. De werkdagen vliegen voorbij, woensdag verandert gelukkig snel in vrijdag en dan is het weer weekend. Helaas vliegt ook dat voorbij, maar dat terzijde. Tegelijkertijd kruipen de werkdagen en lijkt de autorit naar huis alleen maar langer te worden. De anderhalf uur met Olivia tussen kinderdagverblijf en weer naar bedje kruipt gelukkig ook. Deze anderhalf uur is elke dag weer genieten en doet mijn hele werkdag vergeten.

Avondvullend programma

Het leven als werkende ouders is soms best pittig, maar oh zo leuk. Ja, als ik thuiskom met Olivia moet ik haar snel voeden en badderen. Dan komt manlief thuis en gaan we eten maken en eten. Olivia nog een keertje voeden en naar bedje toe. En dan … De vaatwasser, broodjes smeren voor de volgende dag, een was opvouwen en ook nog eventjes op de bank hangen. Een avondvullend programma en omdat het weer-werken me zwaar valt: een korte-avondvullend programma. Ik ga namelijk bijtijds naar bed.

Maar goed, hoe sneller het de volgende dag is, hoe harder de werkdag voorbij vliegt, hoe sneller ik weer bij mijn moppie ben en hoe eerder het weekend is. Het ‘achterlaten’ op het kinderdagverblijf went hoor ik om me heen. Ik hoop het.

Advertentie